12 Σεπ 2017

Συναυλία με τους Νίκο Ξυδάκη Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique 20/9/17

Συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Boğaz Musique στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, στα πλαίσια του 23ου Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού διοργανώνεται στο Κηποθέατρο Παπάγου. Το εισιτήριο κοστίζει από €13.



Ελένη Τσαλιγοπούλου
Ελένη Τσαλιγοπούλου


Το «Boğaz» εκ της Τουρκικής boğaz που σημαίνει λαιμός ή Στενά (δίαυλος) θα το αντιλαμβανόμουν εγώ, σε αυτή την περίπτωση, ως Βόσπορος. Τα Στενά του Βοσπόρου. Φαίνεται όμως ότι για την ονομασία του συγκροτήματος Boğaz Musique ο εμπνευστής της ονομασίας -ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης- το σκέφτηκε ως μουσικό δίαυλο («μπουγάζι»). Το συγκρότημα λοιπόν ονομάζεται έτσι από το 2014, 

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι άνθρωποι του Boğaz Musique παίζουν μαζί μουσική εδώ και 5 χρόνια περίπου. Το είδος (genre) της μουσικής του συγκροτήματος είναι Είδος Παραδοσιακό, Εναλλακτικό, Folk.



Το Boğaz Musique (Μπογάζ Μουιζίκ) το αποτελούν οι:
  • Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα.
  • Χατζησταύρου Αριστείδης - ηλεκτρική & κλασική κιθάρα.
  • Τσαρδάκας Απόστολος - κανονάκι, τζούρα, μπαγλαμά.
  • Ο Kellaris Haris - μπάσσο.
  • Αλέξανδρος Σπανίδης - τύμπανα.
  • Διαμαντής Αργύρης - κρουστά.
Η απόφαση για τη συναυλία πάρθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, οι Boğaz Musique έρχονται να εκτελέσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο των πιο αγαπημένων τα τραγούδια του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Πρόσφατα παίζεται στα ραδιόφωνα, ως αποτέλεσμα της μοναδικής αυτής μουσικής συνάντησης, το τραγούδι «Ερωτικό». Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του Νίκου Ξυδάκη σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που προαναγγέλλει την εμφάνισή τους στις 20/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου.



Ώρα και ημέρα της Συναυλίας με τους Νίκο Ξυδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique 



Ημέρα: Τετάρτη 20/9/2017
Ώρα: 21:00
Τοποθεσία: Δημοτικό Κηποθέατρο - Παπάγου

Άδεια χρήσης της συγκεκριμένης φωτογραφίας: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Χάρτης Κηποθέτρου Παπάγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου