18 Φεβ 2016

Μουσικοποιητικό Καφενείο μια παράσταση που αξίζει, δείτε video 55 λεπτών

Ο μουσικοποιητικός δεσμός του Δημήτρη Σαμαρτζή και της Μαίρης Γραμματικάκη παρουσιάζει τη Κατερίνα Παπά, ποιήτρια και συγγραφέα στο Μουσικοποιητικό Καφενείο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου  2016, 8.30 μμ.

Το Μουσικοποιητικό Καφενείο είναι στο νέο χώρο του χυτηρίου: Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός.

VIDEO 55 λεπτών από τη παρουσίαση.



Τραγουδούν :   Δημήτρης Σεμερτζής -  ΑΡΑΘΕΛ - Αρετή Κόκκινου - Αλέξανδρος Καστανιώτης - Θέλμα Καραγιάννη.


















Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μας με STEP UP POETRY συμμετέχουν παρόντες φίλοι ποιητές
με δικές τους απαγγελίες (ή και δικές μας αν το επιθυμούν ) μεταξύ των τραγουδιών.

Διοργανωτές του ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ κι η ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ. Υπεύθυνη για το Μουσικό μέρος η ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ.
Επιμελείται και παρουσιάζει η ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ




 Η Ποιητική συλλογή

Τον Ιούλιο του 2009 η Κατερίνα. Παπά εξέδωσε τη ποιητική συλλογή "Ταξίδια Ψυχής" είναι η πρώτη της εμφάνιση στο χώρο της ερωτικής Νεοελληνικής Ποίησης. Χρησιμοποιεί λέξεις απλές, άμεσες χωρίς τις δήθεν εκφράσεις της "κουλτούρας", Για τον έρωτα, το όνειρο, την ελπίδα, την απογοήτευση, την αγάπη. Χαίρεται, λυπάται, μετανιώνει χωρίς υπερβολές. Ένα βιβλίο που θα συνιστούσα.



Η Κατερίνα Παπά με την παρούσα συλλογή ποιημάτων που φέρει τον τίτλο "Ταξίδια Ψυχής" κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο χώρο της Νεοελληνικής Ποίησης. Ο λόγος της υπαινικτικός, αλλά παρόλα
αυτά αυθεντικός και με εκπληκτική αμεσότητα, μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα του αναγνώστη. Στα ποιήματά της όλοι θα βρούμε κάτι από τις προσωπικές μας ιστορίες αγάπης. Χρησιμοποιεί λέξεις απλές και απέριττες, για να μιλήσει σε σύγχρονη γλώσσα για τον έρωτα, το όνειρο, την ελπίδα, την απογοήτευση, την αγάπη. Η ψυχή της ταξιδεύει, ανασύρει απ' τη μνήμη, χαίρεται, λυπάται, μετανιώνει, ελπίζει. Δε γράφει για να εντυπωσιάσει διατυπώνοντας υπερφίαλα νοήματα ή έχοντας διδακτικό ύφος. Απλά καταθέτει την εμπειρία ζωής της, μας κάνει κοινωνούς των συναισθημάτων που βιώνει, μοιράζεται σαν φίλη μαζί μας τις σκέψεις και τις ανησυχίες της. Σε ύφος που θυμίζει θεατρικό μονόλογο γράφει για τις πιο μύχιες σκέψεις και δημιουργεί την προσμονή για το επόμενο ποιητικό βήμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου