26 Αυγ 2015

Tα Σεπτεμβριανά Εν Θερμώ: Έκθεση & Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Η Έκθεση "Tα Σεπτεμβριανά Εν Θερμώ" και οι Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά που θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών και τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μακροχωρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα και με την Πρώτη προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Η Φρικτή Νύχτα» του Γιώργου Μουτεβελλή (ώρα 20.30). Οι είσοδοι σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη στο κοινό




Εκδηλώσεις ΟΙΟΜΚΩ

Σύμφωνα με το τεύχος Ιουλίου του newsletter (ενημερωτικό δελτίο) της Οι.Ομ.Κω το οποίο παραθέτει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από τη νύχτα των κρυστάλλων του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης όσων αφορά την ΟΙΟΜΚΩ ως εξής:



  • α) 4 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 18.30: Ημερίδα της ΟΙΟΜΚΩ με θέμα «Οι ψυχικοί μηχανισμοί Δαιμονοποίησης του Άλλου και η καλλιέργεια μίσους κατά εθνοτικών-θρησκευτικών ομάδων». Συμμετέχουν: Καθ. Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Χ. Παπαγεωργίου (συντονιστής), Αν. Καθ. ΕΚΠΑ Ψυχιατρικής Γ. Βασλαματζής, Καθ Κοινωνικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ Θ. Δραγώνα, Καθ. Ψυχολογίας της Επικοινωνίας ΕΚΠΑ Κ. Ναυρίδης.
  • β) 7 Σεπτεμβρίου 2015, Δευτέρα, ώρα 20.00:«Η κατάσταση των μη-Μουσουλμανικών Κοινοτήτων μετά από τις εκλογές της 7/6/2015 στην Τουρκία». Συμμετέχουν, Καθ. Τζενγκίζ Ακτάρ, Δρ. Φ. Μπενλίσοϊ, Καθ. Ν. Ουζούνογλου.




Το υπόλοιπο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ 60 Χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

  • Ι) Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 18.30 : Ο Πρέσβυς επί τιμή κ. Λ. Χρυσανθόπουλος και ο Ιερολοχίτης Στρατηγός κ. Κ. Κόρκας παρουσία ζωντανών αφηγήσεων θα μας εξιστορήσουν «Τα Σεπτεμβριανά γεγονότα της Σμύρνης» (πυρπόληση Ελληνικού Προξενείου , Εμπορικού περιπτέρου της Έκθεσης Σμύρνης).
  • ΙΙ) Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 9.30: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων, υπέρτιμος και έξαρχος Βοσπόρου Θρακικού και Κυανέων κ. Απόστολος, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στην Μνήμη των θυμάτων των Σεπτεμβριανών στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος εντός Ναυτικού Νοσ. Αθηνών (Μετρό Μεγ. Μουσικής).

Χάρτης για την Έκθεση & Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Η Έκθεση και οι Εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας ( Μετρό Μέγ. Μουσικής) πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου