4 Αυγ 2015

Τα καλύτερα μαγαζιά εστίασης, τροφίμων, ζαχαροπλαστικής και ξενοδοχεία του Παλαιού Φαλήρου


Το Φάληρο αναφέρεται από πολλούς αρχαίους συγγραφείς, από τον Ηρόδοτο ως τον Παυσανία. Ιδρυτής του Φαλήρου αναφέρεται ο τοπικός ήρωας Φάληρος, υιός της  Αλκυόνας  και εγγονός του βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα. Ο Φάληρος λέγεται ότι ήταν ένας από τους Αργοναύτες, που με αρχηγό τον Ιάσονα έκαναν στα 1226-1225 π.Χ την περίφημη Αργοναυτική εκστρατεία.

Από τις πιο όμορφες περιοχές των Νοτίων προαστίων, το αρχαίο Φάληρο αποτελούσε το πρώτο και αρχαιότερο επίνειο της Αθήνας. Το λιμάνι του Φαλήρου ήταν το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της Αθήνας.

Το εμπόριο, η εστίαση και η διαμονή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Π.Φάληρο.  Διαβάστε τα κυριότερα παραδείγματα:

Άρθρο πρώτο.



Τo Poseidon Hotel



Poseidon Hotel :

Απο το 1974 ξεκίνησε σαν οικογενειακή επιχείρηση και τώρα  παρέχει υπηρεσίες εξατομικευμένες  με υψηλή ποιότητα και το πνεύμα φιλοξενίας του Ξένιου Δία.

 Ανακαινισμένο το 2011, το Poseidon Hotel προσφέρει 88 δωμάτια και 1 σουίτα. Στην αίθουσα πρωινού με  πρωτοβουλία του Ελληνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε), το “Ελληνικό Πρωινό” Ένας πλούσιος μπουφές που θα βρείτε  μια σειρά από πιάτα και προϊόντα όπως το ψωμί, τις ελιές, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πολλά είδη τυριών, όπως φέτα, κασέρι και γραβιέρα, φρέσκο γάλα ελληνικής προέλευσης και γιαούρτι ελληνικό παραδοσιακό πλήρες ή και χαμηλών λιπαρών. Αξίζει να δοκιμάσετε την Κρητική γωνιά με το επτάζυμο, τα παξιμάδια, τις ελιές, την ντομάτα και τη φέτα. Υπάρχουν επίσης διάφορες χειροποίητες πίτες και μαρμελάδες μήλου και εσπεριδοειδών, το ελατίσιο μέλι Μαινάλου και το ταχίνι. Στη διάθεση σας είναι κέικ τριών ειδών και ελληνικά ροφήματα, όπως τσάι του βουνού, φασκόμηλο και μέντα και μια ποικιλία από καφέδες.

Το SkyBar 360°, ένα από τα ομορφότερα υπαίθρια μπαρ της Αθήνας, βρίσκεται στον  8ο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Poseidon και προσφέρει ανεμπόδιστη και εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο. Κοκτεϊλ μπαρ με μια όμορφη  πισίνα με το ξύλινο deck που θα  διασκεδάσετε με τις μουσικές επιλογές του DJ, βλέποντας το γνωστό  ηλιοβασίλεμα του Φαλήρου ...  δε χρειάζονται λόγια δείτε τις φωτογραφίες.

Υπάρχει και το Lobby Barγια λίγη ηρεμία, ένα ποτό ή ίσως ένα τσάϊ αρωματικό με σπιτικό κέικ

Στην πανέμορφη  αμμώδη παραλία της Εδέμ, το  Beach Bar και η Ταβέρνα.   Την ημέρα απο νωρίς με φρέσκους χυμούς, σνακ και κοκτέιλς και το βράδυ φαγητό και μεζέδες με τον ήρεμο  παφλασμό των κυμάτων δίπλα σας.  Μπορώ να σας πω πως έχω πάει πάνω από 10 φορές και ποτέ δεν απογοητεύτηκα.


θεα ως τη Καστέλα.


Εκτός όλων αυτών υπάρχει και το Roof Garden Restaurant με μια εκπληκτική θέα στο Σαρωνικό και τη Καστέλα. Θα δοκιμάσετε γεύσεις παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και μια αρκετά πλούσια κάβα για το ανάλογο κρασί.
 Ώρες λειτουργίας Roof Garden Restaurant:
Καθημερινά: 10:00πμ – 11:00μμ


Ζαχαροπλαστείο Ρίο   


Ο δημιουργός του, ο ζαχαροπλάστης κύριος Παναγιωτίδης έμαθε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από τους Γάλλους ζαχαροπλάστες της Πόλης του 1955 και συνεχίζει να δημιουργεί τους καλύτερους μπαμπάδες στην Αθήνα !  Τους φτιάχνει και σε μικρό μέγεθος μπαμπαδάκια, μια μεγάλη  μπουκιά το ένα.

Τους μπαμπάδες αυτούς τους έφτιαξε και δημόσια στην εκπομπή του κυρίου Μαμαλάκη.

Φτιάχνει και υπέροχα τσουρέκια και Βασιλόπιτες με μαστίχα και μαχλέπι. (λίγο ακριβά αλλά αξίζουν τα λεφτά τους). Εμένα μου αρέσουν υπερβολικά οι πάστες με κάστανο.

Βρίσκεται στην οδό Πρωτέως 4 & Μουσών, η είσοδος από μουσών, Παλαιό Φάληρο,Αθήνα, τηλ: 2109831892


Το μαγαζι του Μπενίτο


BENITO DELICATESSEN


Η οικογενειακή επιχείρηση του Μπενίτο, έχει τωρα έδρα τον Αγ. Δημήτριο.  Είναι διάσημη για τα Πολίτικα εδέσματα που εισάγει και κυρίως για το σέρβις και το τρόπο που τα συσκευάζει όπως και στη Πόλη κάτι μοναδικό στην Ελλάδα.

Η καταγωγή της εταιρίας  έχει σαν αφετηρία την Κων/πολη, όπου γύρω στο 1950,  Το 1980, ο κύριος Benito,  πατέρας δύο παιδιών, τον Λιμπόριο και τον Απόστολο, εγκαταλείποντας πλέον την Κων/πολη, ήρθε με την οικογένεια του στην Αθήνα, με σκοπό να συνεχίσουν να προσφέρουν τις παραδοσιακές γεύσεις τους.

Το 1993 έφτιαξαν  το κατάστημα Λιανικής  με έδρα το Παλαιό Φάληρο.  Ο Απόστολος και ο Λιμπόριο γιοί του κ.Benito θα σας εξυπηρετήσουν με εγκαρδιότητα προσφέροντάς σας τις γνώσεις τους για τα προϊόντα τα οποία επιθυμείτε. Τα αγαθά του κ.Benito πολλά και διάφορα. Τελεμές Θράκης, πολλά ελληνικά παραδοσιακά τυριά, γραβιέρες, όπως και τυριά εισαγωγής μοτσαρέλλα, πεκορίνο, παρμεζάνα, μασκαρπόνε, brie.  Σαλάμια με επικαλύψεις, ζαμπόν με δεντρολίβανο, προσούτο με φυσικό κάπνισμα, λουκάνικα σε διάφορες γεύσεις, απ' τούς μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.

Τσιροσαλάτα, αληθινή Πολίτικη λακέρδα συνοδευμένη με το κόκκινο κρεμμυδάκι, λυκουρίνους (δηλαδή καπνιστό κεφαλόπουλο), φιλέτο καπνιστού σολομού προέλευσης Σκωτίας. Τουρσί εισαγόμενο από Τουρκία και σπιτικό λάχανο τουρσί. Νόστιμες σπιτικές σαλάτες ( πικάντικες και μη ), φτιαγμένες με τις πλέον σύγχρονες συνθήκες υγιεινής.
Τα περίφημα γιαλαντζί με φρέσκα αμπελόφυλλα, λαχανοντολμάδες, πιπεριές γεμιστές, μύδια ντολμάδες.

Και φυσικά τα περίφημα χειροποίητα τυροπιττάκια, παστουρμαδοπιττάκια, με το περίφημο χειροποίητο φύλλο κρούστας που εισάγεται από την Τουρκία τον "γιουφκά", φτιαγμένα από τα χέρια της κας Ευδοκίας, σύζυγο του κ. Βenito . Έτοιμα για το τηγάνι ή το φούρνο.

Τις γιορτές πάω πάντα να ψωνίσω απο το Μπενίτο, πρέπει να περιμένεις ώρες στην ουρά αν θέλεις να πάρεις αλλαντικά ή τυριά.

Η εταιρία από το 2.000  ασχολείται και με το χονδρεμπόριο. δραστηριοποιείται στις εισαγωγές Ιταλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Ολλανδικών, Ισπανικών και Τούρκικων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία μας εμπορεύεται μεγάλη ποικιλία αλλαντικών - τυροκομικών προϊόντων καθώς επίσης και διάφορα Delicatessen προϊόντα όπως ζυμαρικά, σάλτσες, grissini, τόνους κτλ

Το κατάστημα λιανικής βρίσκεται Θέτιδος 22, Π. Φάληρο (κάθετος στην Αγ. Αλεξάνδρου.

Τηλ.: 210 9837 677 & 210 9855 252.



Κρητών Γεύσεις

Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης Στράτος Μπουλακάκης:

Το κατάστημα διαθέτει Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς καλή ποιότητα και τιμές. Έχουμε τυροκομικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, τσικουδιά, μέλι θυμαρίσιο, προϊόντα ζύμης, καλτσούνια, μαραθόπιτες, ξεροτήγανα, λυχναράκια, Κρητικά αλλαντικά, απάκι και λουκάνικα.
τσαϊ του βουνού μαλοτήρα που βγαίνει μόνο στα Χανιά και ειναι απο τα καλύτερα ροφηματα στο κόσμο.

Έξτρα έχουμε προϊόντα και από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο.  Αλλαντικά του Σαρυ 
αυθεντικά αλλαντικά Ανατολίας, Καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι.  Παστά προϊόντα, όσπρια απο τους καλύτερους παραγωγούς, και μεγάλη ποικιλία από ελιές.

Επίσεις στο κατάστημα θα βρήτε προϊόντα Αργουδέλη, ταχίνι, λουκούμια, χαλβά. Παραδοσιακά ζυμαρικά με αυγό και γάλα και βιολογικά πτοϊόντα Αντονώπουλου.   Σαπούνια Κρήτης της ΑΒΕΑ.

Το κατάστημα είναι δοκιμασμένο και η ποιότητα του άριστη.


Τα προϊόντα γίνονται και διανομή κατ οίκον κατόπιν επικοινωνίας.
210 4929906 Η ΣΤΟ ΙΝΒΟΧ ..
ΩΡΑΡΙΟ 8.30 ΜΕ 15.00 Κ17.00 ΜΕ 21.ΟΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 ΕΩΣ 18.ΟΟ

 ΑΤΛΑΝΤΟΣ 14  Π.ΦΑΛΗΡΟ (καθετος στην Αγ. Αλεξάνδρου)


SARAYLI Dessert Shop and Café


Κιουνεφέ, φώτο Σωτήριος Πρίφυης
Κιουνεφέ


Στη Κωνσταντινούπολη τα μαλεμπιτζίδηκα ήταν στέκια των Ελλήνων της Πόλης, κάτι σα γαλακτοπωλεία, με υπέροχες κρέμες και γλυκά με τσαϊ ή καφέ.

Στο Sarayli θα βρείτε υπέροχα καζαν ντιμπι, ταβουκ κιοκτσου, εκμέκ καταϊφι με καϊμάκι ή με παγωτό, Ασουρέ, κιουνεφέ (ένα υπέροχο γλυκό που τρώγεται ζεστό με φυλο καταϊφιού και απο κάτω  λειωμένο τυρί)  σαραγλί, σεκερ παρε, σουτλατς (ριζογαλο) κτλ.  

Να ξέρετε παρά το ότι έχει αρκετά τραπέζια είναι σχεδόν πάντα  γεμάτο και μπορεί να περιμένετε αρκετή ώρα για ένα τραπέζι. 

Αγίου Αλεξάνδρου 30, 175 61, Παλαιό Φάληρο Αττική


Θα ακολουθήσει τον άλλο μήνα 2ο άρθρο με άλλα μαγαζιά όπως του Γκιουλούογλου καθώς και ταβερνάκια κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου