1 Απρ 2015

Χρυσός και ασήμι στα θεμέλεια της Αγια Σοφιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή Ferhat Aslan στην τουρκική εφημερίδα Sabah, κάτω από τον ιστορικό ναό είναι θαμμένες από τους Βυζαντινούς τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι.

Αγιασοφιά

Θα καταλάβατε πως η παρακάτω παράγραφος καθώς και το αντίστοιχο στο τίτλο που αφαίρεσα ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο του blog. Όλα τα άλλα ισχύουν σαν είδηση αν και δε μπορώ να πιστέψω πως πράγματι υπάρχει χρυσός που προστατεύει το ναό. 
(Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση του Ερντογάν αποφάσισε να γκρεμίσει όλο το μπροστινό τμήμα του ναού για να μπορέσει να αφαιρέσει το χρυσό με τον οποίο πιστεύει πως θα λύσει το οικονομικό της χώρας για χρόνια.)



Ο καθηγητής της Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έκανε έρευνα για το νέο του βιβλίο. Ανακάλυψε πως  οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο

Τα θεμέλιά της Αγίας Σοφίας στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, όπως υποστηρίζει, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού. Κάτι σαν τάμα για να προστατεύσει ο Θεός την εκκλησία, γι αυτό και στο μεγάλο σεισμό του 869 έπεσε μόνο ο τρούλος που είχε κατασκευαστικό λάθος και ο υπόλοιπος ναός έμεινε ανέπαφος. Πολλές φορές έπαθε ζημιές απο σεισμούς αλλά τα θεμέλια έμειναν ανέπαφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου