5 Ιουλ 2014

Κροκόδειλος κόβει βόλτες στη Κρήτη

Όταν ειδοποίησαν τη πυροσβεστική πως ένας πελώριος κροκόδειλος κολυμπούσε στα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο της Κρήτης νόμισαν πως ήταν φάρσα!

 UPDATE Μέχρι και σελίδα στο facebook έχει "ο Σηφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του".  (για λόγους αρχης δε βάζω λινκ)  δείτε το Σήφη στο βίντεο !


Πάντως οι δυο πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο δε βρήκαν τίποτα ο κροκόδειλος είχε φύγει, όμως τα άτομα που τον είδαν ήταν σοβαρά και άξια εμπιστοσύνης, έτσι άρχισε το ψάξιμο !

κροκόδειλος
Μια απο τις φώτο που εμφανίστηκαν στο τύπο να τους έχει ποζάρει το ερπετό !


Το σπάνιο για τη χώρα μας ζώο παρατηρήθηκε στην ουρά του φράγματος στοδρόμο για τις Βολιόνες, η ομάδα πυροσβεστών που τον είδε και επιβεβαίωσε τις πρώτες αναφορές, είπε πως ήταν στη ξηρά και μόλις τους αντιλήφθηκε βούτηξε στο νερό !

Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του για τον εντοπισμό του και τη λήψη μέτρων.

Πάντως μέχρι να δωθεί μια λύση στο πρόβλημα είναι συνετό οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.  

Άλλοι λένε πως κάποιος τον είχε σαν κατοικίδιο και όταν παραμεγάλωσε τον άφησε ελεύθερο, άλλοι πάλι λένε πως τον εγκατέλειψε τσίρκο που είχε επισκεφτεί τη περιοχή.

 Βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι και είναι τελείως ασαφές μοιάζει να δείχνει ζευγάρι κρδείλων όπως λένε όσοι το είδαν.

Ένα απο τα βίντεο του Σήφη, έτσι ονόμασαν το ερπετό οι ντόποιοι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου