14 Μαΐ 2014

Φοβερή τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στη Τουρκία, 274+ νεκροί, 300+ παγιδευμένοι

Μεγάλη τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία με μέχρι τώρα πάνω από 200 νεκρούς και 400 ανθρακωρυχους παγιδευμένους εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες, μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή και επακόλουθη φωτιά. Το ανθρακωρυχείο στη Soma, κοντά στη Μαγνησία(Manisa) ανήκει σε ιδιωτική εταιρία και "έχε βάθος 500 m". Οι γαλαρίες και τα τούνελ διατρέχουν το ορυχείο πολλά χιλιόμετρα ενώ "το συνολικό μήκος του είναι 1 km".



Αυτός ο ανθρακωρύχος ήταν τυχερός 


Ενώ η φωτιά συνεχίζεται και μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί πάνω από 200 νεκροί και 80+ τραυματίες ανθρακωρύχοι με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, αυτοί ΔΕΝ είναι από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη μια που οι διασώστες δεν έχουν ακόμη επαφή με το μέρος. Αναμένεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά όσο περνούν οι ώρες...


UPDATE 1: όπως τα λένε στο βίντεο του CNN στα αγγλικά που έχω στο άρθρο παρακάτω-20 μέρες πριν "η αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο ορυχείο έκανε επερώτηση στη βουλή τους για τις ανεπαρκείς συνθήκες ασφάλειας και ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ"

UPDATE 2: Στη Pλατεία Ταξίμ ο κόσμος ξάπλωσε κάτω ως αντίδραση στη κατάσταση.

UPDATE 3: Ο Ερντογάν όταν επισκέπτηκε το Soma δεν ήρθε αντιμέτωπος με ανοιχτές αγκάλες. Εξαγριωμένο το πλήθος. Η Radikal Γράφει τώρα ότι "αναγκάστηκε" να καταφύγει σε Μάρκετ της περιοχής για λίγο. Κι ο Κιλιτσντάρογλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε καλύτερη τύχη...

UPDATE 4 21:16 Οι νεκροί "μέχρι τώρα 245", oi ελπίδες περιορισμένες ως ανύπαρκτες για άλλους επιζώντες

UPDATE 5 Αν είχαν τέτοιους θαλάμους έκτακτης ανάγκης για επιβίωση στο ανθρακωρυχείο
Αν το trafo-μετασχηματιστής δεν ήταν πάνω στο κεντρικό τούνελ εξόδου αλλά περιορισμένο κλπ ΑΝ:



Θάλαμος διάσωσης που απουσίαζε στο ανθρακωρυχείο στη Τουρκία




Διασωθείς ανθρακωρύχος δηλώνει ότι ενώ έχουν μάσκες με οξυγόνο αυτές επαρκούν 45 λεπτά, "και για να ανέβεις στη επιφάνεια που είναι 1,5 χιλιόμετρο" δεν θα βοηθήσουν.

.

Οι αρχές δηλώνουν ότι "διοχετεύεται οξυγόνο σε γαλαρίες όπου 'δεν υπάρχει φωτιά'" για να μην πεθάνουν από ασφυξία οι εργαζόμενοι. Πράγμα που επιτυγχάνεται με τη μετατροπή σωλήνα εξαέρωσης σε παροχέα οξυγόνου. Το πράγμα ειλικρινά φαντάζει να περιέχει και ρίσκο διότι το οξυγόνο είναι και ότι χρειάζεται η φωτιά. Ας ελπίσουμε ότι ξέρουν τι κάνουν.

Συνολικά στο ανθρακωρυχείο "ήταν γύρο στα 800 άτομα" δήλωσε ο υπουργός ενέργειας.







http://edition.cnn.com/2014/05/13/world/europe/turkey-mine-accident/?hpt=hp_t3

http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/05/13/turkey-coal-mine-disaster/9047103/

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/maden-iscisi-iceride-yaklasik-400-kisi-olabilir

http://www.canlihaber.com/kurtarma-calismalarina-katilan-madencilerden-sok-iddia-13357h.htm

http://www.todayszaman.com/news-347711-at-least-201-dead-80-injured-in-turkish-coal-mine-blast.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου