2 Ιαν 2014

Sao Tome e Prinsip (Principe)

Για 2η φορά στα 4 χρόνια θα σας προτείνω έναν εκτός Ελλάδας ταξιδιωτικό προορισμό !

Η σημαία τους !

Το πρώτο ήταν ένα νησί στη Καραϊβική ο Αγιος Μαρτίνος, που ανήκει στην Ευρωπαϊκή ένωση και διαθέτει και σύνορα Γαλλίας - Ολλανδίας. Ένας πρωτότυπος και πολύ όμορφος προορισμός.

Τώρα θα σας πω για δυο μικρά νησιά στη Δυτική Αφρική στο κόλπο της Γουινέας, ακριβώς στον Ισημερινό ! Το όνομα τους Sao Tome e Prinsip, το ένα είναι το Σαο Τόμε (Αγιος Θωμάς) και το άλλο η Πρίγκηπος.ή Αγιος Αντώνιος.

 Είναι αρκετά οικονομικά και κυριολεκτικά ένας τροπικός παράδεισος.

Δε θα συνιστούσα ενοικίαση σκάφους γιατί υπάρχουν πειρατές !





Αυτούς τους παράξενους αλλά πανέμορφους προορισμούς τους γνωρίζω απ τις διηγήσεις φίλων καπετάνιων  ....  έχω τρεις καλούς φίλους που τελείωσαν την εμποροπλοιάρχων.

Πρωτεύουσα των νησιών που έχουν έκταση 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από  180 χιλιάδες κατοίκους, είναι το Sao Tome. Άλλες πόλεις το Πίκο, ο Αγ. Νικόλαος, ο Αγ Αντόνιος, η Μπίντα, η Λόλα, η Σάντα Μαρία, η Λέμπα, ο Αι Μανώλης, το Πόρτο Αλέγκρε  κτλ.

Το 1975 ανεξαρτητοποιήθηκε απ τη Πορτογαλία, επίσημη γλώσσα τα Πορτογαλικά αλλά στο Πρινσίπ μιλούν τη τοπική διάλεκτο Ανγκολάρ και στο Σαο Τομε μιλούν τη διάλεκτο Φέρο.

Με 882 ευρώ την εβδομάδα δίκλινο με πρωινό στο ( Hotel Miramar by Pestana ) 4 χιλιόμετρα απ τη πρωτεύουσα .Sao Tome. Δείτε φώτο !

Το Μιραμαρ .... το φτηνό ξενοδοχείο ... που να δείτε τα άλλα !

Σε ένα  μικρό νησάκι στο νότιο άκρο  του Sao Tome, μπορείς να πας μόνο με καϊκάκι απ το Πόρτο Αλέγκρε, και ονομάζεται Ilheu das Rolas υπάρχει ένα εκπληκτικό συγκρότημα μπάγκαλόουζ  4 αστέρων, το Pestana Equador, μέσα στη παρθένα φύση μα με όλα τα κομ-φορ.  827 ευρώ την εβδομάδα το δίκλινο και 1078 η σουίτα.


Με 1200 ευρώ την εβδομάδα (1400 για σουίτα) σε ένα πολυτελέστατο 5 αστέρων ξενοδοχείο στη πρωτεύουσα,(Pestana Sao Tome) 

Με δυο χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα (το ζευγάρι με πρωινό) μπορείτε να μείνετε στο Μπουμ Μπούμ (Bom Bom Island Resort) ένα 4 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα στoν Αι Αντώνη στο βόρειο νησί τον Πρίγκηπα (Principe)!





Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου