Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1800 Ηλεκτρονικά Παράβολα(e-Παράβολο) σε gsis.gr

Μετά την πιλοτική φάση λειτουργίας του ηλεκτρονικού παραβόλου που ξεκίνησε στις 06/09/2013 διαθέτοντας αρχικά ηλεκτρονικά παράβολα του «Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», από τα τέλη Ιανουαρίου 2014 συνολικά 1800 παράβολα θα διατίθενται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο στην γνωστή ιστοσελίδα gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Εφαρμογή e-παράβολο. Ηλεκτρονικό παράβολο σε gsis.gr.
e-παράβολο
Η εφαρμογή ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο) είναι διαθέσιμη

  1. για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxisnet
  2. για μη Πιστοποιημένους Χρήστες
Πρόκειται περί "ηλεκτρονικούς" κωδικούς που θα λαμβάνει ο χρήστης στο email που δήλωσε(ή θα δηλώσει) μέσω ίντερνετ στην εφαρμογή e-παράβολο στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Άρα, η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και πάλι ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ, πηγαίνοντας με τον "κωδικό στο χέρι" με υπολογιστή στην σελίδα e-banking της τράπεζας που συνεργάζεστε, αρκεί αυτή να έχει υπηρεσίες internet banking και φυσικά να έχετε κάνει αίτηση και να διαθέτετε "όνομα χρήστη"(username) και κωδικό(password) στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Για θέματα τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Παραβόλου τηλεφωνείτε σε 210-4803131. 

Τα βήματα, σύμφωνα με το gsis.gr, απόκτησης και χρήσης e-παραβόλου  αναλυτικά:


  1. "Δημιουργία" Παραβόλου: ο χρήστης  θα πρέπει να συμπληρώσει όπως είπαμε την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Εκτύπωση παραβόλου. 
  2. Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και σε ΑΤΜ ή Web banking ή phone banking).
  3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα.

Και άμεση πληρωμή σε e-παράβολο;

Όμως, φαίνεται σύμφωνα με "Τα Νέα" ότι, ίσως στα τέλη Ιανουαρίου 2014 που θα ήμαστε σε θέση και να πληρώνουμε για τα 1800 παράβολα online και απευθείας από το site του gsis με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Δεν αναφέρει για προπληρωμένη κάρτα τράπεζας, ρωτήστε.

Ποια ηλεκτρονικά παράβολα θα διατίθενται;

Μέχρι σήμερα είναι μερικά του Υπουργείου μεταφορών. Δες εικόνα πάνω, Όταν επιλέγεις σου βγάζει και πόσο...κοστίζει. Από τέλη του μηνός θα είναι 1800, δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα. Ενδεικτικά αναφέρω τα e-παράβολα:
  • Μήνυσης
  • Διαβατηρίου
  • Άδειας οδήγησης(νέα, απώλεια, αλλαγή κατηυγορίας, χαρτόσημο κλπ)
  • ΚΤΕΟ
  • Γάμου
κλπ κλπ

Πως φτιάχνω email σε Yahoo, GMail

1) Yahoo Mail: Εχω φτιάξει ένα παλιό βίντεο για το Sotostıps.gr σχετικά με το πως φτιάχνω email λογαριασμό σε Yahoo. Το Yahoo Mail βελτιώθηκε κατά πολύ με την Marissa Mayer αλλά για όσους δεν έχουν ιδέα από αυτά πιστεύω θα βοηθήσει:

2) GMail: Άρθρο μου για το πως φτιάχνω GMail 


Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πως στέλνω φωτογραφίες με GMail


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…