3 Δεκ 2013

Ελατοχώρι, διακοπές στα Πιέρια όρη

Το Ελατοχώρι,  εκπληκτικής ομορφιάς ορειβατικά και όχι μόνο  μονοπάτια με περιηγητικό ενδιαφέρον, υπέροχα δάση με παρθένα βλάστηση, παραδοσιακά φιλόξενα καταλύματα, χιονοδρομικό κέντρο, ταβερνάκια με τοπική κουζίνα που όλα αυτά δημιουργούν ένα ορεινό παράδεισο.

Στην Ανατολική πλευρά στα Πιέρια όρη συναντάμε το νέο και το παλιό (Σκουτέρνα) οικισμό του Ελατοχωρίου. Ένα απο τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας που συγκεντρώνει παραθεριστές μα και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνo.

Στο κτίριο του δημοτικού διαμερίσματος αξίζει να δείτε τη συλλογή λαογραφικού περιεχομένου που αποτελείται από αντικείμενα καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι τους προηγούμενους αιώνες.



Κοιλάδες, οροπέδια, χαράδρες με πολύ μεγάλη ποικιλομορφία βλάστησης κάνουν το τόπο εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Υπάρχουν στη περιοχή και δυο ορειβατικά καταφύγια στα 1000 (Μηλιά ) και στα 1680 (Σαρακατσάνα) μέτρα αντίστοιχα.

Το χιονοδρομικό - σαλέ απέχει 105 χιλιόμετρα απ τη Θεσσαλονίκη και 474 από την Αθήνα. Δείτε το τουριστικό οδηγό του Ελατοχωρίου για περισσότερες πληροφορίες, διαμονή σε εκπληκτικούς παραδοσιακούς ξενώνες, διατροφή και αξιοθέατα.



Κάθε καλοκαίρι γίνεται το φεστιβάλ Μουσών στο Ελατοχώρι με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και ελεύθερο κάμπιγκ. Μια πανέμορφη γιορτή για τους λάτρεις του βουνού και της φύσης.

Η σελίδα του festival στο Facebook


Οι φωτογραφίες είναι από τη wikimapia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου