25 Μαρ 2013

Κοινωνική μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση !

Από σήμερα αρχίζουμε μια νέα σειρά άρθρων! Ο οικονομικός πόλεμος που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια ανάμεσα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τις τράπεζες και τα ισχυρά κράτη έχει σαν παράπλευρες και όχι μόνο απώλειες τους πολίτες όσων κρατών δεν μπορούν να αμυνθούν.

Εδώ στην Ελλάδα εδώ και χρόνια οι μισθοί , οι συντάξεις και γενικά όλα τα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων έχουν συρρικνωθεί υπερβολικά. Ενώ οι φορολογίες κάθε είδους έμμεσες, άμεσες, κεφαλικοί φόροι, ακίνητων μικρών και μεγάλων, έχουν πολλαπλασιαστεί ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι σταθερές.

Αυτοκτονίες ανθρώπων που χάνουν το σπίτι τους ή δε μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους έχουν γίνει καθημερινότητα.




Κάθε φορά θα παρουσιάζουμε ένα κατάστημα, το οποίο το έχουμε ελέγξει προσωπικά ! Ο μόνος τρόπος για να πέσουν οι τιμές είναι να αγοράζουμε μόνο καλής ποιότητας φθηνά προϊόντα !

Αφού οι καταναλωτές δε μπορούν να ξυπνήσουν μόνοι τους θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς την αφύπνιση τους.

Στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Παρθενώνος 14 την Καθαρά Δευτέρα έκανε εγκαίνια ένας καινούργιος φούρνος η " Αρτοποιία ζαχαροπλαστική Ήπειρος" (τηλ. 2109815742)


. Εκτός από το ψωμί που έχει μόνο 50 λεπτά διαθέτει λαχταριστές πίτες (τυρόπιτες, σπανακόπιτες, λουκανικόπιτες, κασερόπιτες κτλ), σάντουιτς καθαρά καλής ποιότητας (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) γλυκά σε μεγάλη ποικιλία, βουτήματα, μέχρι και κουλούρια (σιμίτια) σάντουιτς με ζαμπόν τυρί κλπ.

Άλλες ενδεικτικές τιμές :  Ντόνατς με 60 λεπτά, το μικρό μπουκάλι νερό 35 λεπτά φραπεδάκι με 90 λεπτά κουλούρι 35 λεπτά και πολλά άλλα !




3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία και υποθέτω ότι τα περι "κοινωνικής μάχης" αναφέρονται στην προσπάθεια σαν τη δική μας ώστε να προωθήσουμε τον κόσμο να κοιτάζει το συφέρον του ζυγίζοντας τιμή/όφελος!, των κοινωνικών παντοπωλείων, των Site Σύγκρισης τιμών, τα κρατικά Site σύγκρισης τιμών, πρωτοβουλίες όπως η γνωστή πατάτα που έβγαλε από τη μέση το μεσαζοντα και με τη βοήθεια του internet.

    Διότι αν αναφέρετε ως "κοινωνική μάχη" ενέργειες εμπόρων, εμποράκων, γιγάνιαίων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων κάνεις λάθος. Εκει επήλθε θεία δίκη που λέμε. Οι τιμές ΤΩΡΑ είναι φυσιολογικές. Πουλάνε διότι έχουν ακόμα περιθώριο κέρδους! Αλλιώς κλεινουν.

    Εξυπνη ε προωθητικη ενέργεια, ωραιο επιχειρηματικό εργαλείο. Τσεκαρε πως ειναι τα πράματα, δεν αγοράζει κανένας, άρα λειτούργησε σωστά.

    Με την εισαγωγή του ευρώ το νερό από δε θυμάμαι 100 δραχμές σε 1€ δεν το έκαμε το κράτος αλλά ο βιομήχανος, ο εμποράκος ή ο φτωχοπμπ**ες περιπτεράς κλπ.

    Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ ως συνάδελφος σου στο blog Μας, από την δικιά μου οπτική γωνία μια που ήμαστε ανεξάρτητες προσωπικότητες που πότε συμφωνούν πότε διαφωνούν, συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία σου που τη βλέπω ως εργαλείο αφύπνισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και όλοι οι έμποροι έχουν σκοπό το κέρδος... κοινωνικό χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο που υπάρχει ανταγωνισμός και συμφέρουσες τιμές !!! Ευχαριστώ για το σχόλιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για την πρωτοβουλία, και μου αρέσει που επισημαίνετε εκείνο το "τουλάχιστον μέχρι στιγμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή