1 Σεπ 2016

Υγροτόπιο από τη WWF Ελλάς

UPDATE

Ξεκίνησε το Υγροτόπιο διαδικτυακή πύλη της WWF Ελλάς, που ενημερώνει για το περιβάλλον  καθώς και για 803 υγρότοπους που κατέγραψε σε 75 Ελληνικά νησιά.



Μια δυναμική βάση δεδομένων με την οποία μπορείτε να αντλήσετε στατιστικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, χαρτογραφικές απεικονίσεις, καθώς και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες για τον κάθε υγρότοπο.

Το πρόγραμμα για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων χρηματοδότησε η MAVA fontation pour la nature.

Το Υγροτόπιο διαθέτει πολλά κριτήρια αναζήτησης που βοηθούν τον ενδιαφερόμενο και επιτρέπει να κατεβάσεις  ένα χάρτη με τα ακριβή όρια του κάθε υγρότοπου και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μεταφόρτωσης σε αρχείο pdf.


Το μοναδικό νησί της Σλοβενίας, άσχετο αλλά όμορφο.


Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με το οικοσκόπιο το οποίο περιλαμβάνει όλη τη χώρα και λεπτομέριες για κάθε προστατευόμενη περιοχή. 

Εκει μαθαίνεις για τα είδη που μειώνονται ή αυξάνονται. Για τις προστατευόμενες περιοχές NATURA κάθε είδους spa, sak κτλ. για τα εθνικά πάρκα και τους εθνικούς δρυμούς, για μικρούς νησιώτικους υγροβιότοπους (λιμνες ή έλη σε νησιά) για υγροβιότοπους RAMSAR, για καταφύγια άγριας ζωής και τέλος για αισθητικά δάση.

Παίρνεις πληροφορίες για κάθε καιρική μεταβολή και κάθε τι που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή άλλη φυσική καταστροφή.

Μαθαίνεις και για ανθρώπινους κινδύνους αυθαίρετα και καμένες εκτάσεις.  Για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κτλ   

Υπάρχουν Links για κάθε πληροφορία. όπως και κάθε πηγή δεδομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου