29 Φεβ 2012

PC Advisor: Τα καλύτερα τεχνολογικά προϊόντα και προγραμματα [2012]


Για το 2012 το PCAdvisor ανακοίνωσε Τα καλύτερα τεχνολογικά προϊόντα και προγράμματα[full list PC Advisor Awards 2012] . Για παράδειγμα το Symantec Norton Internet Security θεωρήθηκε το καλύτερο antivirus.

Το PC Advisor είναι ένα μηνιαίο περιοδικό υπολογιστών,κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει ιστοσελίδα.

BEST DESKTOP
PC BRAND
Chillblast

BEST MONITOR
LG IPS236V

BEST BUDGET LAPTOP
Lenovo IdeaPad G570

BEST POWER LAPTOP
Apple MacBook Air 11in (Mid 2011)

BEST PRINTER
Kodak Hero 7.1

BEST PORTABLE ENTERTAINMENT DEVICE
Apple iPod touch (2011)


BEST PORTABLE STORAGE DEVICE
Seagate FreeAgent GoFlex Ultra-portable

BEST GRAPHICS CARD
PNY GeForce GTX 570

BEST SMARTPHONE
Samsung Galaxy S II

BEST TABLET
Apple iPad 2

BEST SECURITY SOFTWARE
Symantec Norton Internet Security


24 Φεβ 2012

5 αποκριάτικα έθιμα

Οι Απόκριες ονομάζονται και Τριώδιο. Η ονομασία αυτή προέρχεται από τις "τρεις ωδές" του Ευαγγελίου της Ορθοδοξίας. Το Τριώδιο αρχίζει την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου, συνεχίζει με την Κυριακή του Ασώτου, την Κυριακή της Απόκρεω και ολοκληρώνεται την Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου. Η επόμενη είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής και ξεκινάει η νηστεία, που διαρκεί 40 ημέρες. Οι χριστιανοί ονόμασαν την μέρα αυτή "Καθαρά Δευτέρα", γιατί με την έναρξη της νηστείας θεωρούσαν ότι ξεκινούσε η κάθαρση πνεύματος και σώματος.


Στην Άμφισσα κάθε χρόνο αναβιώνει ο θρύλος του "στοιχειού". Από τη συνοικία Χάρμαινα, όπου βρίσκονται τα παλιά Ταμπάκικα, και τα σκαλιά του Αι Νικόλα κατεβαίνει το "στοιχειό" και μαζί ακολουθούν εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι. Το στοιχειό της Χάρμαινας αγαπά και προστατεύει τους Ταμπάκηδες (βυρσοδέψες), τους οποίους η δουλειά τους ανάγκαζει να βρίσκονται στη Βρύση νύχτα - μέρα. Παλεύει με τα άλλα στοιχειά (ψυχές σκοτωμένων ανθρώπων ή ζώων που τριγυρίζουν στην περιοχή)και κάθε φορά βγαίνει νικητής. Πολλοί ορκίστηκαν πως είδαν το στοιχειό να τριγυρίζει τη νύχτα στη συνοικία και να καταλήγει στην πηγή του νερού και να χάνεται.

Στο Γαλαξίδι από το 1801 γίνεται αλευροπόλεμος, όλοι γυρνούν μασκαρεμένοι με βαμμένα πρόσωπα με κάρβουνο, βερνίκι ή ώχρα και παίζουν αλευροπόλεμο.

Στη Κάρπαθο τη Καθαρά Δευτέρα λειτουργεί το Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων. Κάποιοι κάνουν άσχημες χειρονομίες σε κάποιους άλλους και συλλαμβάνονται από τους Τζαφιέδες ή Ζαπτιέδες (χωροφύλακες) για να οδηγηθούν στο Δικαστήριο, που το αποτελούν οι σεβάσμιοι του νησιού.

Στη Κω την Κυριακή της Αποκριάς στην περιοχή γύρω από τον Κέφαλο και την Αντιμάχεια αναβιώνει το έθιμο με τις "καμουζέλες", που κρατάει εδώ και μισό αιώνα. Οι "καμουζέλες" ή ελαφάκια, στα παλιά τα χρόνια, ήταν μασκαράδες βαμμένοι με κάρβουνα, σκεπασμένοι με τα λεγόμενα χράμια (πολύχρωμες υφαντές κουβέρτες) και κραδαίνοντας την κοκάλα γύρναγαν στους δρόμους του χωριού πειράζοντας και διασκεδάζοντας τους κατοίκους. Αργά το βράδυ γίνεται το κάψιμο του στοιχειού.

Στα Θυμιανά της Χίου αναβιώνει το έθιμο της "Μόστρας", που διαρκεί δύο ημέρες από το βράδυ της Παρασκευής της Τυροφάγου μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τους ντόπιους από εκεί βγήκε και η έκφραση "την Παρασκευή την ανεβάζουμε και την Κυριακή την κατεβάζουμε". Οι ρίζες του εθίμου βρίσκονται στην εποχή του Μεσαίωνα, με τους νεαρούς, το βράδυ της Παρασκευής, να φοράνε παλιά ρούχα, γυναικεία ή αντρικά, να καλύπτουν το πρόσωπό τους με αυτοσχέδιες μάσκες (μουτσουναριές)και να κάνουν διάφορα σκετς σκορπώντας το γέλιο στους δρόμους του νησιού. Τη Κυριακή με ένα χορό που λέγεται ταλίμι αναπαριστούν τις μάχες των Χιωτών με τους πειρατές.

Σε όλες τι περιπτώσεις το ποτό και τα κατάλληλα εδέσματα είναι άφθονα και το γλέντι κρατάει μέχρι αργά.

Συνταγή λαχματζούν, εύκολη αλλά original

Η συνταγή λαχματζούν που αναφέρουμε δοκιμάστηκε από μας και μας θύμισε αυτά που τρώγαμε στην Πόλη, Μερικοί ορίζουν το λαχματζούν σαν τούρκικη πίτσα με κιμά. Πολλοί Τούρκοι δεν το θεωρούν Τουρκικό και μάλλον έχουν δίκιο, .lahm bi'ajīn, "meat with dough" στα αραβικά.





Το θέμα είναι ότι το καλύτερο λαχματζούν το φτιάχνουν Τούρκοι- Κούρδοι μάστορες του είδους από νοτιοανατολική Τουρκία. Έχουν φέρει κι εδώ πολλούς. Και αρμένηδες το φτιάχνουν.


23 Φεβ 2012

Πενταόροφο ξενοδοχείο η αιτία για καταστροφή σε Βυζαντινά Τείχη στην Πόλη

Επιστήμονες και εμπειρογνώμονες της Βυζαντινής ιστορίας, της ιστορίας της τέχνης, και της αρχαιολογίας στην Τουρκία ένωσαν τη φωνή τους για να διαμαρτυρηθούν ηχηρά για την καταστροφή μέρους των νεοαποκαλυφθέντων ιστορικών Βυζαντινών τειχών της Κωνσταντινούπολης, ως αποτέλεσμα της κατασκευής ξενοδοχείου, και εξέδωσαν ανακοίνωση.

"Ως ειδικοί Βυζαντινολόγοι επιστήμονες της Τουρκίας καλούμε τους αξιωματούχους και το λαό να αναλάβουν τις ευθύνες και να αγκαλιάσουν την ιστορική χερσόνησο' της Πόλης". "Νοιώθουμε βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις σχετικά με την εν λόγω νεοανεγερθείσα οικοδομή στην περιοχή Sultanahmet. Όχι μόνο γκρεμίστηκαν σωρεία κτιρίων στην περιοχή, αλλά κατεστράφησαν ολοσχερώς τα ιστορικά Βυζαντινά και προ βυζαντινά τείχη που αποκαλύφτηκαν".

Και συνεχίζουν: "παρά την έκθεση του Αρχαιολογικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης στις 16 Δεκεμβρίου 2011, η οποία και μεταβιβάστηκε στους κρατικούς αξιωματούχους, από αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κτίσμα 5 ορόφων στο εν λόγω οικόπεδο".

"παρά το ότι, αρκετά αργά, σχεδόν ένα μήνα μετά την έκθεση, η 4η επιτροπή προστασίας αρχαιοτήτων πρόσθεσε στην ημερήσια διάταξη το θέμα, και, παρά το ότι, όπως υποστηρίζουν, οι υπεύθυνοι του δήμου Fatih 2 φορές σφράγισαν το μέρος, το ότι έχουν κατασκευαστεί και οι 5 όροφοι χρήζει επίσημης εξήγησης".

Αναφέρουν ότι η νεώτερη απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού και του Δήμου Fatih στις 8 Φεβρουαρίου για την κατεδάφιση της οικοδομής, να μεν είναι σωστή δε θα φέρει όμως πίσω τα κατεστραμμένα τείχη.





21 Φεβ 2012

Debate Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το Ευρώ;


Debate με θέμα, Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το Ευρώ; (Greece should default on its debt and leave the Euro) διοργανώνει η Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News στο ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού.

Αντιφατικές απόψεις εξέφρασαν οι οικονομολόγοι στο debate που διοργάνωσε η Intelligence Squared Greece



Twitter trackbacks για το event Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το Ευρώ




IQ² Euro Debate video: a timeline




21/2/2012
Στο "Θέατρο" του κέντρου πολιτισμού Ελληνικός κόσμος.
Πειραιώς 254, Ταύρος, Αίθουσα Αντιγόνη
19:30-21:30

Το κορυφαίο δίλημμα στη χώρα μας μα ίσως και σε ολόκληρο το κόσμο.


Ομιλητές:

Υπέρ της Πρότασης:
Nouriel Roubini, Professor of Economics and International Business, Stern Business School, NYU
Costas Lapavitsas, Professor of Economics and Finance, SOAS


Κατά της Πρότασης:
Denis MacShane, former Minister of State for Europe, UK
Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, Πρόεδρος EF Consulting

Συντονισμός:
Zeinab Badawi, δημοσιογράφος BBC World News


Γραφείο τύπου Ι.Μ.Ε.

BBC World news

19 Φεβ 2012

Παράνομες Εξώσεις στο Αζερμπαϊτζάν λόγω Eurovision!!


Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν  έχουν ξεκινήσει τη βίαιη έξωση και των τελευταίων κατοίκων για να κατεδαφίσουν το τελευταίο κτήριο  στη γειτονιά της πρωτεύουσας Μπακού, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2012 σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch.



Η συγκεκρημένη πολυκατοικία βρίσκεται στην πλατεία όπου κτίζεται το κτίριο Baku Crystal που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον Μαιο, με θέα την Κασπία θάλασσα.

Η κυβέρνηση πρέπει να διατάξει έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών των δημοτικών αρχών και να αποζημιώσει τους κατοίκους που έχουν υποστεί έξωση επαρκώς, σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε η Human Rights Watch.

15 Φεβ 2012

Το φανταστικό ιπτάμενο βιβλίο

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μόρις Λέσμουρ (“The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”), είναι μια από τις 5 μικρού μήκους ταινίες animation που θα διαγωνιστούν για τα 84α βραβεία Όσκαρ.

Μια δημιουργία του Αμερικανού συγγραφέα και κατασκευαστή ταινιών animation, William Joyce (Toy Story 1995) και των Moonbot Studios.

Update: Η ταινία όπως ήταν αναμενόμενο πήρε το χρυσό αγαλματίδιο και σαν κάτοχος Όσκαρ, έπαψε να διαθέτει το βίντεο δωρεάν. Πλέον είναι private. Το βρήκαμε όμως στο you tube.



Το μεγαλύτερο ίσως φαβορί για το Όσκαρ. Μια εξαιρετική ταινία διάρκειας 15 λεπτών. Πρέπει να τη δείτε, θα σας μείνει αξέχαστη!

Κλείστε τα φώτα και κάθε άλλο ήχο και απολαύστε τη.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore from Moonbot Studios on Vimeo.




11 Φεβ 2012

Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος. Από τη Google...με αυτόν θα φύγουμε;


Vladivostok stationΥπερσιβηρικός σιδηρόδρομος (Trans-Siberian Railway), το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων είναι να κάνουν αυτό το ταξίδι! Όσοι λατρεύουν τα τρένα, όσοι αγαπούν τα ταξίδια, οι λάτρεις της περιπέτειας έχουν το ταξίδι αυτό κάτι σαν την Ομηρική Ιθάκη τους.

Από μικρός μου άρεσε να ταξιδεύω με τρένο, πριν κλείσω τα 22 είχα διασχίσει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Από τη Καλαμάτα και τη Κυπαρισσία ώς την Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Χαλκίδα και τέλος στον οδοντωτό από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα.

Το τραίνο κάποτε ήταν το πιο σπουδαίο μεταφορικό μέσο, οι πλούσιες οικογένειες είχαν δικό τους βαγόνι ή και ολόκληρο τραίνο μερικές φορές. Θεωρούσαν το ταξίδι με τραίνο σαν τον πιο πολυτελή τρόπο για να ταξιδέψεις. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν και μουσεία τραίνων που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν.



Κάποτε το Όριεντ εξπρές ξεκινούσε από τη Βιέννη περνούσε από τη Κωνσταντινούπολη και κατέληγε στη Μόσχα. Από εκεί μπορούσες να πάρεις τον Υπερσιβηρικό να φτάσεις ως το Βλαδιβοστόκ και από εκεί να περάσεις στη Κορέα και την Ιαπωνία. Μυθιστορήματα και ταινίες που όλη τους η υπόθεση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού υπάρχουν πολλά.

Το κολοσσιαίο αυτό έργο που ένωσε τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ, κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916. Τσάρος της Ρωσσίας ήταν ο Αλέξανδρος ο Γ΄. Τα εγκαίνια των εργασιών παρακολούθησε ο μελλοντικός τσάρος Νικόλαος ο Β΄, σκεφτείτε πως για να κάνεις αυτό το ταξίδι πριν τον Υπερσιβηρικό χρειαζόσουν έναν ολόκληρο χρόνο. Με 9.288 χιλιόμετρα, σε 8 χρονικές ζώνες, το ταξίδι σήμερα διαρκεί περίπου 7 ημέρες.

Η μακρύτερη γέφυρα του Υπερσιβηρικού χτίστηκε το 1913-1916 στον ποταμό Amur και έχει μήκος 2568m. Όπως και το μεγαλύτερο τούνελ 7,2 Km κι αυτό κάτω από τον ποταμό Amur (Αμουρ Νταριά)

Σήμερα και άλλες διαδρομές ξεκινούν από τον Υπερσιβηρικό. Η Trans-Mongolian Μόσχα Πεκίνο μέσω Μογγολίας, η Trans-Manchurian για Πεκίνο μέσω Μαντσουρίας. Υπάρχει και η γραμμή Αγ. Πετρούπολη - Βλαδιβοστόκ.




Τώρα υπάρχει τρόπος να κάνετε το ταξίδι του Υπερσιβηρικού - Trans-Siberian Railway από τη Μόσχα ως το Βλαδιβοστόκ χωρίς να βγείτε από το σπίτι. Οι άνθρωποι της Google έχουν δημιουργήσει μέσω του Google maps και του You Tube ένα βίντεο διάρκειας 150 ωρών. Έχουν βιντεοσκοπήσει όλη τη θέα από το παράθυρο του τρένου με ήχο από Ρωσικό ραδιόφωνο τους αυθεντικούς ήχους που κάνει ένα τρένο μα και ενδιάμεσα διαβάζουν αποσπάσματα από το "πόλεμος και ειρήνη" του Λέοντος Τολστόι.

Το ταξίδι ξεκινά από τη Μόσχα περνά από το ποταμό Βόλγα και το ποταμό Κάμα μετά διασχίζει τα Ουράλια περνά στην Ασία και το ποταμό Ύρτη και μέσα από την ομίχλη της στέπας φτάνει στο Ιρκούτσκ. Μετά ταξιδεύει στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλη ανεβαίνει στα βουνά Μπαργκούζιν, περνά από λίμνες και ποτάμια και φτάνει στο Μπιρομπιτζχάν, επόμενος ποταμός ο επιβλητικός Αμούρ - νταριά και μετά τα ήρεμα και γαλήνια νερά του Μπικίν, φτάνει τελικά στο Βλαδιβοστόκ.


Εδώ θα βρείτε όλο το ταξίδι στο Ρωσικό google [ειδική σελίδα!!].






Trans Siberian Express

Ο καλύτερος τρόπος για κρατήσεις εισιτηρίων στον Υπερσιβηρικό

3 Φεβ 2012

Δείτε τις διαφημίσεις Super Bowl! Videoclip Madonna για Super Bowl XLVI με Give Me All Your Luvin'

Το φετινό Super Bowl XLVI της Κυριακής, εκτός από το ίδιο το παιχνίδι μεταξύ New England Patriots και New York Giants, παρουσιάζει και μουσικό ενδιαφέρον. Η Madonna θα τραγουδήσει στο πρώτο "ημίχρονο" Give Me All Your Luvin', το νέο single από το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ της τραγουδίστριας. Το μουσικό video clip, σύμφωνα με τη Google, θα μπορέσετε να το δείτε από κανάλι του Youtube που αναφέρουμε παρακάτω.



UPDATE. Αποτέλεσμα Super Bowl 2012: Οι Giants κέρδισαν τους Patriots 21-17


Madonna Super Bowl videoclip: Give me all your luvin





Μερικές από τις "περίφημες" διαφημίσεις που πρωτοπαίζονται πριν και κατά τη διαρκεια του Super Bowl και προκαλούν συνήθως ντόρο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε[και να ψηφίσετε, υποτίθεται] την Κυριακή στο κανάλι Youtube Ad Blitz 2012 στις 8:30 pm EST [δηλαδή 03:30 πμ Δευτέρας ώρα Ελλάδας].

Super Bowl Ads

Η σοβαρή δουλειά του Clint Eastwood --Chrysler Ad










AUDI





KIA





DORITOS




Σήμερα Παρασκευή, πάρτε μια γεύση από το τραγούδι Give Me All Your Luvin' που θα παρουσιάσει την Κυριακή η Madonna με Nicki Minaj και ΜΙΑ στο στάδιο Lucas Oil, πρεμιέρα στο Youtube στο κανάλι της Madonna και την Κυριακή στο κανάλι AdBlitz, όπως λέει η Google.

Η σελίδα της Madonna στο Google+

Όλα αυτά φυσικά...copyright επιτρέποντος, διότι είναι γνωστά τα περίεργα στο Youtube περί "στη χώρα σας δεν μπορείται να δείταιαυτό το βίντεο μπλα μπλα"...

Το site του NFL περηφανεύεται ότι μπορείτε με λεφτά, κάποιο pass, να δείτε live το παιχνίδι Super Bowl XLVI online αν δεν είστε Αμερική ή Καναδά. Και πάλι, δεν ξέρω αν μιλάει για Αμερικανούς πολίτες ή όχι.

Πάντως η Nova Sports στην Ελλάδα θα δείξει το Super Bowl XLVI από Indianapolis: