2 Οκτ 2012

Τούρκικο Youtube που θα αφαιρεί εύκολα videos και "θα πληρώνει φόρους"

Το Youtube ξεκίνησε την έκδοση του και στα Τούρκικα, μόνο που όπως φαίνεται θα λειτουργεί με τούρκικο URL(διεύθυνση) youtube.com.tr.


Το Youtube στα τούρκικα και με τούρκικο domain


Το γεγονός σχολίασε με τον τρόπο του τούρκος υπουργός λέγοντας ότι πλέον βίντεο που θεωρούνται προσβλητικά θα μπορούν να κατεβαίνουν γρήγορα από το Youtube Τουρκίας. Το Reuters προσθέτει ότι τέτοια βίντεο, μετά από απόφαση από τουρκικο δικαστήριο θα μπλοκάρονται στη γειτονική χώρα και στη διεύθυνση .com.

Η Τουρκία έχει μπλοκάρει στο παρελθόν για μεγάλο διάστημα το Youtube για προσβλητικά βίντεο που έβαλαν χρήστες για τον Ατατούρκ. Ουσιαστικά, είναι πανεύκολο οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας να απαιτήσει από δικαστήριο να "κλείσει" κάποιο ξένο ή ντόπιο site. Είχαν κλείσει και τον...Blogger για μικρό διάστημα.

Να υπενθυμίσω ότι επίσης πανεύκολη ήταν η πρόσβαση παρά την απαγόρευση μέσω των proxies, πράγμα που πρόσφατα ακούσαμε ότι συμβαίνει για το απαγορευμένο site pirate bay στη Βρετανία...

Ο υπουργός, συμπλήρωσε για το θέμα της χρήσης τούρκικου domain από το Youtube στην Τουρκία ότι "θα κερδίζουν λεφτά στην Τουρκία αλλά θα πληρώνουν και φόρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου