Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

49ο Ράλλυ Αιγαίου 2012 (49th Aegean rally)

Από το 1964 ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει το μεγαλύτερ και σημαντικότερο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης στη χώρα μας, το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου.

Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο και ενδιάμεσους σταθμούς διάφορα νησιά του Αιγαίου, διαφορετικά κάθε χρόνο. Φέτος τα σκάφη θα περάσουν από τα Χανιά της Κρήτης και τη Μήλο. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 14/7 στις 4μμ.

η διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου
Η διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου


Στους αγώνες παίρνουν μέρος ιστιοφόρα σκάφη, με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστίων, τα οποία κατατάσσονται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν κυρίως για αγώνες και σκάφη θαλασσοπορίας. Επειδή όμως τα σκάφη είναι ανόμοια, ο μεταξύ τους συναγωνισμός γίνεται δυνατός με τη βοήθεια συστήματος ισοζυγισμού.

Για την καταγραφή των κινήσεων καθώς επίσης για την ασφάλεια και την εποπτεία των διαγωνιζομένων σκαφών, θα χρησιμοποιηθεί το Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών της G4S Telematix S.A.

Συμμετοχές

Από τον καιρό που το ιστορικό Θωρηκτό Αβέρωφ μετατράπηκε σε ναυτικό μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, η εκκίνηση του αγώνα δίδεται συμβολικά από θαλάσσιο χώρο μπροστά στο Αβέρωφ.

UPDATE

Ξεκίνησε η 1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Χανιά Κρήτης 146 ναυτικά μίλια.

Τη Τρίτη 17/7/2012 θα γίνει η 2η Inshore / Coastal ιστιοδρομία, έξω από το λιμάνι των Χανίων, διαδρομή Όρτσα - Πρύμα ή Coastal, 12-32 ναυτικά μίλια.


Τετάρτη 18/7/2012, 3η Inshore / Coastal ιστιοδρομία, έξω από το λιμάνι των Χανίων, διαδρομή Όρτσα - Πρύμα ή Coastal, 12-32 ναυτικά μίλια.
9μμ. Τοπική γιορτή και Απονομή επάθλων 1ης offshore ιστιοδρομίας, Inshore/Coastal ιστιοδρομιών και Κυπέλλου Κρήτης.

Πέμπτη 19/7/2012 2η Offshore Ιστιοδρομία: Κρήτη (Χανιά) - Μήλος
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χανιών, διαδρομή Χανιά – Αδάμαντας Μήλου, 78 ναυτικά μίλια.

Παρασκευή 20/7/2012 Τοπική γιορτή στη Μήλο και απονομή επάθλων 2ης offshore ιστιοδρομίας


Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, 3η Offshore Ιστιοδρομία Μήλος - Σούνιο. Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Αδάμαντα Μήλου, διαδρομή Μήλος - Σούνιο, απόσταση 59 ναυτικά μίλια περίπου.

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων - ακολούθησε δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.Επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Αιγαίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…