17 Μαΐ 2012

Συζήτηση: Η "αντίληψη" των μη μουσουλμάνων στην Τουρκία από τα ΜΜΕ

Συζήτηση με θέμα την "αντίληψη" των μη μουσουλμάνων στην Τουρκία από τα εκεί ΜΜΕ διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 12-13/5 το «Ίδρυμα δημοσιογράφων και συγγραφέων» της Τουρκίας στο ξενοδοχείο Χάλκη Παλάς της Χάλκης.




Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα(ανακοίνωση) των εργασιών του διημέρου όπως επίσης και μια συνέντευξη που έδωσε σε τουρκική εφημερίδα ο εκδότης της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος παραβρέθηκε κι αυτός στις εργασίες του διημέρου, σχετικά με το μέλλον του Ορφανοτροφείου.

Να αναφερθεί ότι την πρώτη μέρα των εργασιών, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μάλιστα έφαγαν εκεί.

Το διήμερο


Την πρώτη μέρα, ο δημοσιογράφος Αλπέρ Γκιορμούς υποστήριξε ότι "τα Media στην Τουρκία γεννήθηκαν ως τέκνο του Κράτους και αντί να μεταφέρουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας από κάτω προς τα πάνω λειτούργησαν αντίθετα".

Όπως αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν της πλατφόρμας ζήτησης  «Η αρνητική συμπεριφορά κατά των μη μουσουλμάνων μεταφέρεται, μέσω των ΜΜΕ από γενεά σε γενεά».

Αναφορά έγινε επίσης σε "αντίστοιχα φαινόμενα" που παρατηρούνται σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Η συνέντευξη Μιχάλη Βασιλειάδη για Ορφανοτροφείο


Ο εκδότης της Απογευματινής της Πόλης αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στην επείγουσα ανάγκη συντήρησης του κτιρίου του Ορφανοτροφείου που επιστράφηκε στο Πατριαρχείο.


"Για να μπορέσετε σήμερα να μπείτε σε αυτό χρειάζεται να ξοδέψετε 50 εκ δολάρια περίπου. Είναι φυσικά φθηνότερο να κατεδαφιστεί τελείως και να κατασκευάσετε ένα κτήριο με 5-10 εκ δολ το οποίο μάλιστα θα είναι προσοδοφόρο. Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελούσε έγκλημα" τόνισε ο κύριος Μιχάλης Βασιλειάδης.

"Η μοναδική διέξοδος είναι να βοηθήσει η κυβέρνηση(της Τουρκίας)" κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου