Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Google Art: Εικονική περιήγηση σε μουσεία Ελλάδας και Κόσμου

Τρία Ελληνικά Μουσεία έχει συμπεριλάβει σε εικονική περιήγηση το Google Art Project: Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο Google Art Project φιλοξενούνται αμέτρητα μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο, με εκατοντάδες έργα που έχουν φωτογραφηθεί σε πολύ υψηλή ανάλυση.

Εκτός από γνωστά μουσεία όπως αυτό του Μουσειου της Ακρόπολης, Van Gogh Museum , The Metropolitan Museum of Art και άλλα μουσεία, μπορείτε να επισκευθείτε εικονικά και τον Λευκό Οίκο

Γενικότερα, πλέον το Google Art Project είναι μια συνεργασία μεταξύ της Google και 151 φημισμένους εταίρους τέχνης, όπως της αποκαλεί η google, από 40 χώρες. Η Google προχώρησε σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο μετά την επιτυχία που είχε η παρουσίαση των υψηλής ανάλυσης εικόνων από το μουσείο Prado που παρουσίαζε στο google earth.

Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα έργων λεπτομερώς, να κάνουν μια εικονική περιήγηση ενός μουσείου, ακόμη και δημιουργήσουν τις δικές τους συλλογές τις οποίες μπορούν να κοινοποιήσουν.

Δείτε ένα βίντεο - screencast που έφτιαξα για το Μουσείο ακρόπολης και Μουσείο Μπενάκη:
Με οδηγό το πάθος του για την τέχνη, ο Αμίτ Σουντ διηγείται πώς αναπτύχθηκε το Google Art Project σε αυτό το TED video με ελληνικούς υπότιτλους:
Με το Google art project αποκτούν όλοι πρόσβαση στη τέχνη, ο κάθε άνθρωπος σε όποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται μπορεί από το σπίτι του να περιηγηθεί σε όλα τα μεγάλα μουσεία και να θαυμάσει τα έργα στη κάθε τους λεπτομέρεια.

Μα και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την τέχνη και την αρχαιολογία, μπορούν να μελετήσουν το τεχνούργημα που τους ενδιαφέρει χωρίς να μετακινηθούν από το τόπο τους.

Ο πίνακας στην αρχή του post είναι του Γκόγια (
Francisco José de Goya y Lucientes)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…