8 Απρ 2012

Google Art: Εικονική περιήγηση σε μουσεία Ελλάδας και Κόσμου

Τρία Ελληνικά Μουσεία έχει συμπεριλάβει σε εικονική περιήγηση το Google Art Project: Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο Google Art Project φιλοξενούνται αμέτρητα μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο, με εκατοντάδες έργα που έχουν φωτογραφηθεί σε πολύ υψηλή ανάλυση.

Εκτός από γνωστά μουσεία όπως αυτό του Μουσειου της Ακρόπολης, Van Gogh Museum , The Metropolitan Museum of Art και άλλα μουσεία, μπορείτε να επισκευθείτε εικονικά και τον Λευκό Οίκο

Γενικότερα, πλέον το Google Art Project είναι μια συνεργασία μεταξύ της Google και 151 φημισμένους εταίρους τέχνης, όπως της αποκαλεί η google, από 40 χώρες. Η Google προχώρησε σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο μετά την επιτυχία που είχε η παρουσίαση των υψηλής ανάλυσης εικόνων από το μουσείο Prado που παρουσίαζε στο google earth.

Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα έργων λεπτομερώς, να κάνουν μια εικονική περιήγηση ενός μουσείου, ακόμη και δημιουργήσουν τις δικές τους συλλογές τις οποίες μπορούν να κοινοποιήσουν.

Δείτε ένα βίντεο - screencast που έφτιαξα για το Μουσείο ακρόπολης και Μουσείο Μπενάκη:




Με οδηγό το πάθος του για την τέχνη, ο Αμίτ Σουντ διηγείται πώς αναπτύχθηκε το Google Art Project σε αυτό το TED video με ελληνικούς υπότιτλους:








Με το Google art project αποκτούν όλοι πρόσβαση στη τέχνη, ο κάθε άνθρωπος σε όποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται μπορεί από το σπίτι του να περιηγηθεί σε όλα τα μεγάλα μουσεία και να θαυμάσει τα έργα στη κάθε τους λεπτομέρεια.

Μα και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την τέχνη και την αρχαιολογία, μπορούν να μελετήσουν το τεχνούργημα που τους ενδιαφέρει χωρίς να μετακινηθούν από το τόπο τους.

Ο πίνακας στην αρχή του post είναι του Γκόγια (
Francisco José de Goya y Lucientes)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου