24 Μαρ 2012

35 Εκπληκτικές κάμερες στην Πόλη(Istanbul webcams)

Τι θα λέγατε για 35 Full HD 1080 P HQ κάμερες της Κωνσταντινούπολης(Istanbul webcams) live 24 ώρες το 24ωρο, fullscreen σε επιλεγμένα σημεία της Πόλης; Όχι traffic cams, τουριστικές που λένε με καθαρή εικόνα και μερικές και με ήχο.

Ο Δήμος της Πόλης διαθέτει λοιπόν site με live webcams Με 24ωρο feed. Όμως, δεν ανακάλυψα έτσι αυτές τις κάμερες της Κωνσταντινούπολης. Κάποιοι είχαν φτιάξει σε άλλη διεύθυνση στο ίντερνετ πιο μοντέρνο από άποψη σχεδιασμού κι όχι καμερών site.

Σκεφτόμουν λοιπόν, να στείλω στους τελευταίους email και να τους ρωτήσω γιατί δε διαθέτουν τουλάχιστον για τη μια από τις κάμερες embed code ώστε να βάζει το live feed ο κόσμος στα blog του. Και μια ωραία πρωία έκλεισαν. Είχαν την ευγένεια να αναφέρουν το link για τις κάμερες στην Πόλη[webcams link].

Το site, η σελίδα μάλλον, με τις κάμερες στην Κωνσταντινούπολη, είναι εύκολο στη χρήση. Κλικ σε μια εικόνα όπου αναφέρεται και η τοποθεσία της κάμερας και αυτό ήταν. Πρώτα ανοίγει η κάμερα σε μικρό παράθυρο το οποίο μπορείτε αν θέλετε να μεγαλώσετε, να το κάνετε fullscreen. Με το πλήκτρο Esc μικραίνει πάλι.

Βόσπορος: Νυχτερινό screenshot από webcam στην Πόλη


Οι κάμερες είναι κινούμενες, με μικρή ταχύτητα περιστροφής.

Για να δείτε χωρίς προβλήματα τις HD κάμερες αυτές, η ταχύτητα σύνδεσης σας στο ίντερνετ να είναι γρήγορη.

Τον σύνδεσμο για τις κάμερες στην Κωνσταντινούπολη τον έδωσα πιο πάνω. Για μερικές από τις τοποθεσίες που δείχνουν οι κάμερες έχω γράψει άρθρα:


Άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που δείχνουν οι κάμερες στην Πόλη είναι Μεγάλη οδός του Πέρα[istiklal], Τάξιμ, Πύργος Γαλατά, Τσάμλιτζα, ύψωμα Δράγος όπου φαίνεται η Χάλκη και Αντιγόνη, Εμίνονου κλπ.

Συγκινητικό εκτός από εντυπωσιακό.




2 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω Camera με θέα την Αγία Σοφία ή κάνω λάθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας (μουσείο) είναι στο Sultanahmet, άρα δες εκείνες τις κάμερες όταν περιστρέφονται θα την πιάνουν. πολύ σωστή η παρατήρηση κ περίεργο.
    Δύστυχος τώρα είμαι σε linux και ενω το youtube ok αυτες δεν τις βλέπω. θα το δω μετα
    Το Sultanahmet ειναι κ τζαμι κοντα στην Αγ Σοφια σαν αντιγραφο, σαν λενε μερικοι αν θυμαμαι καλα

    http://www.flickr.com/photos/burcuozcanliediz/6127133608/

    ΑπάντησηΔιαγραφή