7 Σεπ 2011

Άφησαν 800 τουρίστες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βασίζεται στον τουρισμό. Μέχρι τώρα ξέραμε για τις ανόητες κινήσεις από τη γνωστή πολιτική ομάδα στα μνημεία, στα λιμάνια και ξενοδοχεία. Για τις ομάδες συμφερόντων(υποτίθεται επαγγελματίες) που ταλαιπωρούν τον τουρίστα. Η ιστορία όμως πάει μακρυά πια αν η ίδια η κρατική γραφειοκρατεία, χωρίς άμεση μέριμνα, αφήνει 800 τουρίστες στο έλεος του Θεού(και ενός...δημάρχου).


Ίσως να ακούσατε πως μετά από ένα πολύνεκρο ατύχημα στο Βόλγα, έγινε έλεγχος και πολλά πλοία και πλοιάρια που είχαν ελεγχθεί από το Ρωσικό νηογνώμονα, βρέθηκαν να διαθέτουν πλαστά πιστοποιητικά και οι άδειες τους ανακλήθηκαν.

Αυτό έγινε και στα πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Κρήτης «Σαμαριά Ι» και «Δασκαλογιάννης» που έκαναν το δρομολόγιο από και προς την Αγία Ρουμέλη,στη Κρήτη. Τα πλοία αυτά μεταφέρουν τον κόσμο που θέλει να επισκεφθεί και να διασχίσει το φαράγγι της Σαμαριάς και μετά τους επιστρέφουν πίσω στη Χώρα Σφακίων.

Έλα όμως που είχαν ήδη μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες στο φαράγγι και οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν τρόπο να γυρίσουν πίσω. Ένα μικρής χωρητικότητας πλοιάριο υπήρχε και ήταν αδύνατον να μεταφερθούν. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία επιβιβάστηκε στο Σαμαριά που δεν είχε πλέον άδεια απόπλου, ο δήμαρχος, Παύλος Πολάκης, καταλαμβάνοντάς το, ώστε να γίνει το δρομολόγιο.

Το δρομολόγιο, μέχρι να βρεθεί λύση πραγματοποιεί από το πρωί το πλοίο «Πόρτο Γραμβούσα» που έχει μεταφορική ικανότητα περίπου 500 επιβατών.


πηγή1

πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου