21 Ιουλ 2011

Εγκρίθηκε η κατασκευή μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων στο Πειραιά

Νέο Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων πρόκειται να δημιουργηθεί στο κτήριο του "ΣΙΛΟ", στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιώς.

Η μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία του εγκρίθηκε χθες 20/7/2011, από το Συμβούλιο Μουσείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα είναι αυτό που θα επιδιώξει να κάνει ευρύτερα γνωστό το μουσείο στα 6.500 τετραγωνικά μέτρα του υπερσύγχρονου εκθεσιακού χώρου.

Αρχαιολογικά ευρήματα, ναυάγια όπως αυτό της Αλοννήσου, τα ημερολόγια του Ζακ Υβ Κουστώ και άλλα θα είναι κάποιοι από τους θεματικούς άξονες που φιλοδοξεί να φιλοξενεί το νέο μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.

Το μουσείο θα θυμίζει κάτι από το βυθό της θάλασσας. Μέσα από μια προσομοίωση τηλεκατευθυνόμενου βαθυσκάφους, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να είτε να βυθιστούν μέσα στα βάθη των Ελληνικών θαλασσών είτε θα μπορούν να επισκεφτούν τον τόπο καταστροφής ενός αρχαίου ναυαγίου.

Στη μελέτη προβλέπετε και η δημιουργία ενός χώρου κατάλληλου για παιχνίδια είτε ηλεκτρονικά είτε δραστηριότητας για μικρούς και μεγάλους.

Το κτίριο βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι του Πειραιά και είναι εύκολα προσβάσιμο στους τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοια.



Πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου