27 Μαΐ 2011

Νέο project της NASA

Δείγματα της επιφανείας του αστεροειδή 1999 RQ36, θα φέρει στη Γη μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της NASA. Το διαστημόπλοιο, όπως βλέπετε και στη φώτο, θα πλησιάσει αρκετά για να αγγίξει με ένα ρομποτικό βραχίονα την επιφάνειά του αστεροειδή και θα συλλέξει 2,27 κιλά σκόνης και οργανικού υλικού.

Το δείγμα που θα συλλέξει το σκάφος χωρίς να χρειαστεί να προσεδαφιστεί στο ουράνιο σώμα, θα κλειστεί σε ειδική κάψουλα, προκειμένου να επιστραφεί στη Γη.

Η αποστολή που ονομάζεται OSIRIS-REx και θα ξεκινήσει το 2016 θα χρειαστούν για να φτάσει στον προορισμό του τέσσερα χρόνια, και η επιστροφή εκτιμάται πως θα γίνει το 2023.

Η πλήρης ονομασία του σχεδίου είναι "Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer" και το κόστος υπολογίζεται να φτάσει στο 1 δις δολάρια.

Ο αστεροειδής 1999 RQ36 έχει μέγεθος σαν πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου και δεν έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος μέχρι σήμερα, οπότε θεωρείται ότι θα αποτελέσει ένα καλό δείγμα για να μελετήσουν οι επιστήμονες.


Πηγή η επίσημη ιστοσελίδα της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου