2 Μαΐ 2011

Ε.Ρ.Τ. HD. Πιλοτικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας!

Ε.Ρ.Τ HD
Η Ε.Ρ.Τ δημιούργησε το κανάλι ΕΡΤ HD στο ψηφιακό της μπουκέτο και ήδη ξεκίνησε πιλοτικές ελεύθερες εκπομπές αληθινά υψηλής ευκρίνειας(1080i ή FullHD) μεταδίδοντας τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στις 27/4. Η πρόσβαση είναι δωρεάν και απαιτεί ψηφιακό δέκτη mpeg 4 ενσωματωμένος ή εξωτερικός.

Ουσιαστικά, από ότι καταλάβαμε, έγινε μια ανακατάταξη συχνοτήτων και έτσι προς το παρόν δεν χρειάζεται καν νέα σάρωση στον δέκτη.

Σε HD θα μεταδοθεί κι ο ημιτελικός Champions League Manchester United-Schalke, το Final Four της Ευρωλίγκα, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, ο τελικός του Champions League και η τελική φάση του τουρνουά τένις Roland Garros.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωσε ότι η ΕΡΤ ήδη λαμβάνει από μεγάλους παρόχους του εξωτερικού HD σήματα, και με τη συγχώνευση των καναλιών Cine+ και Sport+ σε 1 κανάλι η οικονομική επιβάρυνση στο κανάλι δεν θα είναι μεγάλη.

Είναι φανερό, ότι η δημιουργία ελεύθερου και δωρεάν καναλιού με HD μεταδόσεις είναι ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα. Το ζητούμενο φυσικά είναι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! Τα πρώτα βήματα της πιλοτικής εκπομπής, οι αθλητικές μεταδόσεις υψηλού επιπέδου δηλαδή και η μετάδοση τoυ διαγωνισμού Eurovision σε HD είναι ενθαρρυντικά. Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος που μέσω ΝΕΤ βλέπαμε αυτόν τον διαγωνισμό τραγουδιού ούτε καν σε στερεοφωνική μετάδοση!








licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου