21 Νοε 2010

Κινδυνεύει από πετρελαιοκηλίδα η παραλία του Μύρτου;

Το φορτηγό πλοίο «ΚΡΙΣΤΙΝ» με σημαία Τόγκο βυθίστηκε ανοιχτά της Κεφαλλονιάς. Μετέφερε τρία φορτηγά οχήματα και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία. Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο.

Ναυαγοσωστικό πλοίο που έχει ξεκινήσει από το Κατάκωλο, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Κεφαλονιάς, όπου βρέθηκε βυθισμένο το φορτηγό πλοίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έχει προκληθεί ρύπανση μικρής έκτασης, ενώ τα στελέχη του λιμενικού, θα εξετάσουν αν θα πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του ναυαγίου, αντιρρυπαντικά φράγματα. Το 6μελες πλήρωμα του πλοίου που είναι Ουκρανοί και είναι καλά στην υγεία τους θα μεταφερθούν από το Φισκάρδο όπου βγήκαν κολυμπώντας, στην περιοχή του Αργοστολίου για καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή.

Ο Μύρτος του οποίου η παραλία, κινδυνεύει από την μήκους 2 τετραγωνικών Km πετρελαιοκηλίδα που βρήκαν τελικά οι διασώστες, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι σε ένα μικρό ορμίσκο του ομώνυμου κόλπου. Είναι κοντά στο χωριό Διβαράτα.

Ο Μύρτος είναι η γνωστότερη ίσως παραλία της Κεφαλλονιάς, συγκαταλέγεται μάλιστα σε πίνακες που τον κατατάσσουν στις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Στο Μύρτο με τα άσπρα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά με τα μοναδικά τους χρώματα μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο. Ο Μύρτος έχει πάρει όλα τα διεθνή βραβεία που δίνονται σε παραλίες.


Πηγή ΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου