27 Σεπ 2010

"Γλυκά Ανατολής"(με video) -ταινία 2010

Η ταινία "Γλυκά Ανατολής" (Douceurs d’Orient) είναι η ιστορία του μπακλαβά μέσω της διήγησης ενός 16χρονου μαθητευόμενου Τούρκου "μπακλαβατζί" στο Άντεπ που θέλει να πάει στην Πόλη για να γίνει διάσημος μάστορας στο αντικείμενο του.

Είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ, του ARTE και του Al Jazeera με σκηνοθέτη τον Άγγελο Αμπάζογλου. Ποιο συγκεκριμένα όμως, στην αφίσα γράφει συμπαραγωγή;h CYCLOPE PRODUCTIONS, Arte G.E.I.E / ERT, Al Jazeera, Mesut Tufan.

Slideshow (φωτογραφίες από Γλυκά Ανατολής)
Δείτε προς το παρόν και το διαφημιστικό βίντεο του καναλιού arte που μόλις μπήκε στο Youtube



Τα γυρίσματα της ταινίας "Γλυκά Ανατολής" έγιναν φυσικά στην Τουρκία και μιλάνε στην ταινία Τούρκικα. Η ταινία, ένα ντοκυμανταίρ ουσιαστικά, με ερασιτέχνες "ηθοποιούς", ανήκει στην κατηγορία Cinéma vérité.

"Όσο γύριζα την ταινία ανακάλυψα ότι οι ρίζες μου είναι εδώ", λέει ο Αγγελος Αμπάζογλου, του οποίου η οικογένεια κατάγεται από την Πόλη.

Ο Άγγελος Αμπαζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως ηθοποιός. Δραματική Σχολή Grotwski στην Πολωνία. Théâtre de l'Acte de Toulouse(Γαλλία). Παραστάσεις και περιοδείες στην Ευρώπη. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου στο I.N.S.A.S στις Βρυξέλλες. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα και ταινίες ντοκιμαντέρ στη Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία και Ελλάδα. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει 6 ταινίες μικρού μήκους από τις οποίες οι τρεις βραβεύτηκαν με βραβείο σκηνοθεσίας(βιογραφικό από εδώ).

Η ταινία θα παρουσιαστεί σε δέκα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα συμπεριλαμβανομένου του γαλλογερμανικού ARTE, του αραβικού Al-Jazeera, του ουγγρικού Duna, του ισπανικού και του πορτογαλικού Chelo και του ιαπωνικού NHK.

πηγή

licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου