24 Σεπ 2010

Οι πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί(Forbes, 2010)

Διαβάζοντας τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους για το 2010 είδαμε Ελληνοαμερικάνους που εμφανίζονται και είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αμερικής.

Η λίστα The Forbes400 για το 2010 κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το "θέμα της ημέρας" για κάποιους ήταν πως ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg(35η θέση 6,9 δις δολάρια περιουσία) ξεπερνά τον Steve Jobs της Apple(42η θέση, 6,1 δις δολάρια). Κατά άλλους ότι αυξήθηκε η συνολική περιουσία των τετρακοσίων κατά 8% από πέρσι ξεπερνώντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, παρά την κρίση. Ο Bill Gates πάντως πάλι φιγουράρει πρώτος με περιουσία 54 δις.

Η λίστα λοιπόν με τα 5 ελληνικά ονόματα που βρήκαμε στο Forbes400 έχει ως εξής:

Κάποτε στις λίστες των πλουσιοτέρων της Αμερικής κυριαρχούσαν ονόματα της παραδοσιακής βαριάς βιομηχανίας και ενέργειας. Τώρα αν κοιτάξει κανείς θα δει ονόματα από τη Microsoft, Oracle, Google, Dell, Apple, Amazon κλπ.

Ση δεκαετία του 80, αν θυμάμαι καλά, πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο ήταν ο Εμίρης του Μπουρνέϊ με λίγο πάνω από 1 δις δολάρια και ακολουθούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ με περίπου 900 εκατομμύρια δολ. Μάλιστα είχε γίνει πρώτη είδηση το ότι κάποιος είχε πάνω από 1 δις.

Οι ισχυρότερες γυναίκες(από άποψη επιρροής) επίσης έχουν δική τους σελίδα στο Forbes.



licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου