20 Σεπ 2010

Σπάρταθλον 2010

Ο 28ος διεθνής αγώνας Σπάρταθλον, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου Με αφετηρία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Το Σπάρταθλο φέτος λαμβάνει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από
την αναβίωση του άθλου του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ..

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπέρ-αποστάσεων στον κόσμο.

Οι αθλητές ακολουθούν τη διαδρομή που χάραξε ο John Foden και η ομάδα του το 1982 όταν επρόκειτο να τρέξουν πειραματικά από την Αθήνα στη Σπάρτη. Βασίζεται στην περιγραφή του Ηρόδοτου. Ο νικητής ανταμείβεται με ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό απ’ τον ποταμό Ευρώτα, από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας.

Οι συμμετοχές φτάνουν τους 450 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες, μεταξύ τους και 27 Έλληνες.

Ξεκίνησαν στις 7 το πρωί της Παρασκευής κάτω από την Ακρόπολη οι 450 δρομείς και αναμένονται το πρωί του Σαββάτου οι πρώτοι αθλητές στη Σπάρτη.

Πρώτος τερμάτισε σήμερα 25/9 στις 06:03 το πρωί,μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη ο Ιταλός IVAN CUDIN (35 ετών)ο χρόνος του 23:03:06.



Δείτε την εκκίνηση του αγώνα


Πηγή omogenia.ana mpa.gr

Φωτογραφία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου