5 Ιουν 2010

Τουρκία: Μπλόκο στις υπηρεσίες Google!

Αυτές τις μέρες στην Τουρκία παρατηρούνται προβλήματα στη χρήση διαφόρων υπηρεσιών της Google όπως αναζήτηση Google, Google Maps, Translate, Analytics, Earth κλπ. Από μείωση απόδοσης μέχρι εντελώς μπλοκάρισμα.

Δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει κάποια νέα επίσημη απαγόρευση όσον αφορά της υπηρεσίες αυτές. Το πρόβλημα μάλλον είναι εν μέρει τεχνικό και εμφανίζεται σαν αποτέλεσμα της υπάρχουσας απαγόρευσης πρόσβασης στην Τουρκία στο Youtube!

Το Youtube ως γνωστόν ανήκει στη Google.   Λέγεται λοιπόν ότι λόγω προβλημάτων DNS, δηλαδή λόγω ορισμένων κοινών IP range σε Youtube και υπηρεσιώνGoogle προκύπτει το πρόβλημα.Η Google φαίνεται ότι άλλαξε τις IP διευθύνσεις του Youtube.

Ουσιαστικά, μάλλον λόγω αδυναμίας της Τουρκίας να μπλοκάρει εντελώς το Youtube, μπλοκάρει τώρα όλη τη Google. Τραγελαφικά πράγματα δηλαδή. Η γνωστή μέθοδος πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Άτομα με εντελώς ανύπαρκτη κατάρτιση βάζουν χέρι στο ίντερνετ.

Ως γνωστόν, η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση στο Youtube από τον Μάρτιο του 2007 με δικαστική απόφαση. Μπλοκάρονται επίσης μέχρι τώρα 3700 ιστοσελίδες.

Τα παγκόσμια fora είναι γεμάτα με αγανακτισμένους Τούρκους που διαμαρτύρονται για το νέο ρεζιλλίκι ολκής.

Η Google φέρεται να ανακοίνωσε ότι θα λύσει το πρόβλημα...

Update: Ο Τούρκος Πρόεδρος "δήλωσε" στο Twitter ότι δεν συμφωνεί με την απαγόρευση στις υπηρεσίες της Google όπως το Youtube. Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι verified.

1 σχόλιο:

  1. Osoi einai Tourkia na valous stous DNS tous
    208.67.220.220
    208.67.222.222
    kai tha mporoun na mpainoun sto utube kai sta apagorevmena blogs.
    H tourkiki ypiresia til/nion efrakse tin prosvasi me ti methodo tou strouthkamilou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή