9 Μαΐ 2010

Player που κατεβάζει και υπότιτλους(all player vs smplayer)

Ο All Player (ή αλλιώς OpenSubtitles Player) παίζει μεταξύ άλλων και αρχεία avi* και μπορεί να κατεβάσει υπότιτλους για το συγκεκριμένο αρχείο. Έχει όμορφο σχεδιασμό και μερικές λειτουργίες που δεν βρίσκουμε σε άλλους players.

Τον all player τον έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την ιστοσελίδα για υπότιτλους opensubtitles.org. Είναι δωρεάν στη βασική έκδοση. Αν όμως πάτε στο Preferences>Codecs programs>Codecs Analysis Tools που υποτίθεται ψάχνει τον υπολογιστή σας για εγκατεστημένα codecs αυτόματα, όλως τυχαίως, δεν βρήκε, για παράδειγμα, το πλήρες πακέτο codec CCCP που είχα στο Windows XP και παίζω τα πάντα σε όλους τους άλλους player και μου παρουσίασε "τις ελλείψεις" χαρακτηρίζοντας τις σοβαρές. Δίνει έτσι ένα link για να εγκαταστήσει το ίδιο πακέτο codec στα Windows, ...μόνο με 2 ευρώ. Δεν λέω ότι είναι virus κλπ, δεν είναι, αλλά είναι ένα ας πούμε αδύνατο σημείο του opensubtitles player. Στο μεταξύ, προφανώς δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίζω τα βίντεο σε όλους τους player.



Γιατί λοιπόν παρουσιάζω τον all player. Κατεβάζει υπότιτλους. Όπως είπα πολύ πιθανό η βασική έκδοση να παίξει τα avi, εκτός κι αν έχουν περίεργη κωδικοποίηση. Οπότε κάνετε κλικ στο εικονιδιάκι με τον φάκελο, επιλέγετε ποιο avi θα παίξετε, αρχίζει να παίζει, κάνετε δεξί κλικ στην οθόνη του και επιλέγετε το Subtitles>OpenSubtitles.org>Search for Subtitles


(Screenshot from OpenSubtitles.org)

Έτσι, αν ο all player βρεί, σας κατεβάζει κατάλληλο υπότιτλο και σας ενημερώνει αμέσως στην οθόνη. Οπότε κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε αυτό που μόλις κατέβασε. Για να είναι ο υπότιτλος στην κατάλληλη γλώσσα που θέλετε, προηγουμένως από τις ρυθμίσεις επιλέγετε γλώσσα(δεξί κλικ, Preferences>Subtitles>Subtitles Servers>κάτω από Opensubtitles.org επιλογή γλώσσας). Εκεί θα δείτε και το κουτάκι find and automatically display subtitles. Το οποίο καθιστά όλα τα παραπάνω για ψάξιμο και κατέβασμα περιττά διότι τα κάνει μόνο του αυτόματα ο Opensubtitles player(all player).

Μερικές Επιπλέον λειτουργίες του all player

  • Το all player μιλάει: Speech Synthesizer για υπότιτλους
  • Menu Creator σε avi!
  • Media Converter
  • Equalizer
Στην εποχή μας το να έχεις έναν μόνο media player στον υπολογιστή είναι απερισκεψία. Ότι δεν παίζει ο ένας media player θα το παίξει ο άλλος. Φυσικά και τα codec είναι σημαντικά. Άρα, δεν χάνετε τίποτα με το να εγκαταστήσετε τον Opensubtitles Player(all player).

'Οσους δεν τους αρέσει ο παραπάνω player υπάρχει ο πιο γνωστός SMPlayer. Δεξί κλικ ενώ παίζει το βίντεο και επιλογή κατέβασμα υποτίτλου...

*Το παρόν άρθρο, φυσικά, δεν αποτελεί προτροπή για κατέβασμα παράνομου περιεχομένου. Υπάρχουν site με περιεχόμενο creative commons πχ όπου οι δημιουργοί δίνουν την ταινία τους δωρεάν κι ας μην είναι πασίγνωστοι.


2 σχόλια:

  1. sta lunix isxuei auto edw kai polu kairo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράγματι έτσι είναι σε λίνουξ. όχι μόνο αυτό, υπάρχει και Nautilus script που κατεβάζει από Opensubtitles για συγκεκριμένο βίντεο και αλλάζει και το όνομα του ypotitlou http://gnome-look.org/content/show.php/download_opensubtitle?content=68085

    ΑπάντησηΔιαγραφή