4 Δεκ 2009

Συμφωνία Google - UNESCO

Συμφωνία Google - UNESCO για να ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τα φυσικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Tο παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το ιστορικό κέντρο της Πράγας, η παλιά πόλη της Cáceres στην Ισπανία καθώς και τοποθεσίες στην Ιταλία, Αγγλία και Ολλανδία είναι τα πρώτα μνημεία που με το Google Earth και το Google Maps θα μπορεί να επισκέπτεται ο χρήστης.

 Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα για τους χρήστες να επισκεφθούν για αρχή, 19 από τα 890 φυσικά ή αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς που αναγνωρίζονται από την UNESCO.

Αργότερα θα ανεβάσουν κάρτες, κείμενα και ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Memoire du Monde ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 1992 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Kαθώς και ντοκιμαντέρ για γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Η συμφωνία θα βοηθήσει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στη διατήρηση αυτών των θησαυρών", δήλωσε η διευθυντής της UNESCO-General, Irina Bokova.

Η UNESCO πρότεινε, το Google να επισκεφθεί σύντομα και να φωτογραφήσει και άλλες τοποθεσίες από τον Κατάλογο των 890 μνημείων.


πηγή UNESCO World Heritage


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου