2 Αυγ 2009

Venus, περίεργο φωτεινό σημάδι

venus-volcanoTί να είναι άραγε αυτό το παράξενο φωτεινό σημάδι που ανακάλυψε εδώ και λίγες μέρες ένας ερασιτέχνης αστρονόμος στην επιφάνεια της Αφροδίτης.

Την ύπαρξη του φωτεινού σημαδιού επιβεβαίωσε το διαστημικό σκάφος Venus Express, το οποίο είναι το μοναδικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη αυτό τον καιρό.

Οι επιστήμονες αποκλείουν την περίπτωση πτώσης μετεωρίτη, γιατί στη περίπτωση αυτή έπρεπε να αφήσει μαύρο σημάδι στην επιφάνεια του πλανήτη. Το πιθανότερο είναι ότι το σημάδι αποτελεί προϊόν της ηφαιστειακής δραστηριότητας του πλανήτη, αφού ως γνωστόν η Αφροδίτη έχει τα περισσότερα ηφαίστεια από κάθε άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Ίσως όμως να είναι κάποια διαταραχή στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, μη ξεχνάμε ότι η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης γυρνάει 40 φορές γρηγορότερα από τον ίδιο τον πλανήτη. Η Αφροδίτη έχει πολλά ακόμα μυστικά για τα οποία οι αστρονόμοι αναμένεται τα επόμενα χρόνια να βρουν εξηγήσεις. Τον Ιανουάριο του 2007, περιοχές τόσο το βόρειο όσο και το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη φωτίστηκαν, κανείς όμως δεν μπόρεσε να δώσει μια πειστική εξήγηση.

Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος ανακάλυψε και τον κομήτη που συγκρούστηκε με το Δία δημιουργώντας μια τρύπα στο μέγεθος του Ειρηνικού ωκεανού. Ο κομήτης αυτός είχε κατεύθυνση προς τη Γη αλλά ως συνήθως ο Δίας με την τεράστια μάζα του τον τράβηξε προς το μέρος του.

Πηγή Εθνοςonline


Σχετικά άρθρα
Επαναλειτουργεί το διαστημικό όχημα mro
NASA και ESA θα εξερευνίσουν μαζί το σύμπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου