6 Αυγ 2009

Γιορτάστε την Πανσέληνο

Σήμερα για να γιορτάσουμε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο από τις 7 το απόγευμα ώς τη 1.30 το πρωί, 81 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της χώρας θα είναι ανοιχτά για το κοινό σε πολλά από αυτά θα γίνουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατησίων, θα δούμε τον Λίνο Κόκκοτο.

Στα Μέγαρα τον Ηλία Ανδριόπουλο και τη Νένα Βενετσάνου, στο Επιγραφικό θα υπάρχει μουσική με ηχοσύστημα, στο Νομισματικό βραδιά με τους Lyrae Cantus και στον Μαραθώνα εκδήλωση του Ωδείου Νέας Μάκρης.

Στην Εφορεία Αρχαιοπηλείων στην Πλάκα μπορούν να σπεύσουν οι κινηματογραφόφιλοι για μια βραδιά με τη «Στέλλα» του Μ. Κακογιάννη και τη Μελίνα Μερκούρη.

Στην Πελοπόννησο, στο Μουσείο Πατρών θα εμφανιστεί η Ορχήστρα Πατρών, στον Μυστρά ο Θάνος Μικρούτσικος με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη, στο Παλαμήδι ο Φοίβος Δεληβοριάς, στο Κάστρο Μεθώνης η Αλίκη Καγιαλόγλου.

Στη Μακεδονία μεταξύ άλλων σας περιμένουν τα «Υπόγεια Ρεύματα» στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης, στην Ουρανούπολη ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος στην Αιαναή, ενώ στην Ηπειρο ο Ηλίας Λιούγκος ετοίμασε βραδιά για το Ιτς Καλέ, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Ορφέας Περίδης στη Νικόπολη και ο Γιάννης Κούτρας στον Πύργο Ραγίου.

Στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια προτείνονται: στο Μουσείο της Χαιρώνειας η εκδήλωση των Δημήτρη Μπάση και Γιώτας Νέγκα, στο κάστρο της Λαμίας η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico, στην Αμφισσα οι «Ιχνηλάτες», στο φρούριο Καράμπαμπα η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ στη Θεσσαλία, στο κάστρο Τρικκαίων σχεδιάστηκε συναυλία από τους Ν. Παρθένη και Ζ. Κουκουσέλη.

Στην Κρήτη, ο Ρος Ντέιλι θα είναι στον αρχαιολογικό χώρο Λατούς, οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην Απτέρα και στα Ενετικά Τείχη Χανίων η «Sinfonietta» υπό τη διεύθυνση του Αλ. Μυράτ.

Οι παρακάτω αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν χωρίς κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση:

Ακρόπολη, Σούνιο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Δήλος, Δωδώνη, Νεκρομαντείο, Ορράος, Αμφίπολη, Ιερό Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, Άβδηρα, Ζώνη, Νέα Αγχίαλος, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Λουτρά Παραδείσου, Ελέα Παραμυθίας, Ντολιάνη Παραποτάμου, Γιτάμη Φιλιατών, Ακρόπολη Προέρνας, Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας, Κάστρο Ακροκορίνθου, Μέσα Λέσβου, Θέρμη, Εμποριό, Αρχοντίκι Ψαρών, Κάστρο Μυτιλήνης, Ηραίο Σάμου, Ύρια Νάξου, Κιόνια Τήνου, Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Ακρόπολη Νισύρου, Μουσεία Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Σύμης, Καστελλόριζου.

Πηγή kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου