4 Ιουν 2009

iGoogle showcase: Διασημότητες στο home-page μας

Αν έχετε GMail, είστε συνδεδεμένος και πάτε σε αυτή τη διεύθυνση θα δείτε ότι έχετε ένα google home page δικό σας, να το διαμορφώσετε όπως θέλετε, να προσθέσετε όσα gadget θέλετε και όσες σελίδες θέλετε.

Παρακάτω θα σας δώσω ορισμένα λινκ για καλά gadget που χρησιμοποιώ εγώ

Αλλά δεν είμαι και κάποιος celebrity, ένας απλός blogger είμαι.

Θα θέλατε να δούμε μαζί, πως μπορείτε να δείτε, και όχι μόνο να δείτε, να προσθέσετε σαν μια απλή σελίδα στο Google Home Page σας, homepages πασίγνωστων προσώπων του πλανήτη;

Εντάξει, δεν είναι Έλληνες.

Αλλά σε τι να σας χρησιμεύσει αυτό;

Εκτός από την περιέργεια, κοινός τόπος στους ανθρώπους, το να δούμε κάτι προσωπικό κάποιου celebrity, κάτι που βλέπει όταν ανοίγει τον υπολογιστή του, στην περίπτωση μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλή εισαγωγή στο τι είναι igoogle, και πια τα ποιο hot gadgets που χρησιμοποιούνται σήμερα στον κόσμο.

Θα έχουμε δικά μας τελειωμένες home pages για να πάρουμε μια γνώμη.

Τα κρατάμε, τα πετάμε δική μας υπόθεση. Είναι εύκολο να σβήσουμε μια σελίδα από το home page μας.

Μερικές από τις 30 προσωπικότητες:
  • Al Gore
  • Demi Moore
  • Ashton Kutcher
  • Donald Trump
  • Arianna Huffington
  • Kevin Rose
  • Seth Godin
  • Vint Cerf
  • Βασίλισσα Rania
Πρώτα να σας πω δυο λόγια για το πως βρίσκουμε και προσθέτουμε στη σελίδα μας gadgets και θα επανέλθουμε στην προσθήκη των home page προσωπικοτήτων.

Αφού πάμε στην προσωπική μας σελίδα, κάνουμε κλικ στο "add stuff"(προσθέστε...). Στις δύο ετικέτες βλέπουμε τις λέξεις gadgets και themes.

Τα themes είναι θέματα, δηλαδή πως θα δείχνει η σελίδα σας. Επιλέγετε από τα προκατασκευασμένα ένα και μετά κλικ στο "add it now"(προσθήκη).

Κλικ στην ετικέτα gadgets. την αριστερή στήλη έχουμε το μενού. Τι gadget θέλετε; Ειδήσεις, εργαλεία, παιχνίδια κλπ κατηγορίες.

Να σας προτείνω μερικά adgets για iGoogle:

Λεξικό in.gr (Ελληνικά-Αγγλικά-Ελληνικά)
Αναζήτηση στην Wolfram Alpha (Για το τι είναι η Wolfram Alpha διαβάστε εδώ)
Google Reader
Εορτολόγιο
Αντίστροφη αναζήτηση τηλεφωνικού νούμερου
Μετάφραση Google
Live TV (απαιτεί Windows Media Player 11)

Επιστρέφοντας στους celebrities, θα δούμε πως θα προσθέσουμε τις προσωπικές σελίδες τους σαν επιπλέον σελίδες στο home page μας.

Πάμε στη σελίδα αυτή του iGoogle Showcase. Βλέπουμε τις 30 φωτογραφίες. Κλικ σε μία που μας ενδιαφέρει. Πχ Vint Cerf(Chief Internet Evangelist, Google):

Κλικ στο Get Vint Cerf's page as a tab. Τώρα στο μενού αριστερά θα δείτε ότι προστέθηκε(tab) η σελίδα του. Ουπς, βλέπουμε και τις σημειώσεις του :).

Προσθέτουμε όσες σελίδες θέλουμε επαναλαμβάνοντας τα βήματα.

Πως αφαιρούμε τώρα σελίδες που δεν θέλουμε πλέον; Στο μενού αριστερά, δίπλα στο όνομα του Vint Cerf που μόλις προσθέσαμε, υπάρχει ένα βελάκι. Κλικ σε αυτό και επιλογή "delete this tab".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου