25 Μαΐ 2009

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο της Ακρόπολης

Ο Ζισκάρ Ντ Εστέν, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είναι ο πρώτος επίσημος που επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης, ένα μήνα σχεδόν πρίν απο τα εγκαίνια του μουσείου.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση τη διεθνή κοινότητα δεν είναι ούτε οι θησαυροί που εκτίθενται ούτε το αρχιτεκτονικό θαύμα του κτιρίου, ούτε ακόμα το πάγιο αίτημα για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.

Όλα σχεδόν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τη τιμή εισόδου στο μουσείο που είναι μόλις 1 ευρώ. Το USA today , το China.com, η Globe, το CBS, και πολλά άλλα.

Μια πολύ καλή διαφήμιση που θα προσελκύσει αρκετές χιλιάδες επισκέπτες.


«Οι θησαυροί της Ακρόπολης σε έκθεση με ένα ευρώ» είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του Ασοσιέιτεντ Πρες που γύρισε τον κόσμο και έγινε αιτία για τα εκατοντάδες δημοσιεύματα σε όλη την ήπειρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς των εγκαινίων θα είναι τα νέα τεχνολογικά μέσα που θα προβάλουν τα μοναδικά εκθέματα του μουσείου.

Το υπουργείο εσωτερικών θα διοργανώσει κρουαζιέρα για τους αρχηγούς κρατών που θα παρεβρεθούν.


photo τα Νεα on-line

1 σχόλιο:

  1. Πολύ έξυπνη κίνηση το χαμηλό εισιτήριο εισόδου. Θα μπορούσε να μείνει το ίδιο χαμηλό ειδικά για τους Έλληνες και μετά την 6μηνη περίοδο που θα ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή