17 Απρ 2009

Το πρώτο tweet της Oprah στο Twitter σήμερα. Ευλογία ή κατάρα;

Σήμερα όλος ο πλανήτης, τρόπος του λέγειν, περιμένει το πρώτο tweet - μήνυμα της Oprah στο Twitter! Θα το καταγράψουμε κι εμείς για περαιτέρω... μελέτη από τους μελετητές.

Η @Oprah(το όνομα της στο Twitter) όπως είναι γνωστό ήδη και στους Έλληνες από τον ΣΚΑΪ κάνει το μακροβιότερο και πιό επιτυχημένο talk show της Αμερικής, το The Oprah Winfrey Show”. To show με την υψηλότερη σημειωμένη θεαματκότητα.

Η Oprah Winfrey, γεννημένη το 1954, είναι ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος μαύρος άνθρωπος στον πλανήτη. Είναι αναμεμιγμένη ενεργά πάντως σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Περιμένοντας το πρώτο tweet της Oprah: Φόβοι για "καταστροφή" του Twitter

Περιμένοντας λοιπόν με "αγωνία" το πρώτο tweet της Oprah πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό θα είναι και το τέλος του Twitter όπως το ξέρουμε σήμερα.

Το Twitter μέχρι σήμερα έχει διατηρήσει κάπως ένα επίπεδο, ή τουλάχιστον συμπεριλαμβάνει σαν χρήστες μια κάστα ανθρώπων, από επιστήμονες και αξιόλογους καλλιτέχνες μέχρι προγραμματιστές.

Μάλλον ο φόβος είναι ότι με το να γίνει πιό γνωστό το Twitter σε ένα πιό "λαϊκό κόσμο" με το tweet της Oprah, θa αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Twitter.

Είναι κάπως ελιτιστική η αντίληψη αυτή, χωρίς αμφιβολία. Είναι όμως και στους έλληνες γνωστό, από διάφορες εκπομπές ιερών τεράτων της ελληνικής τηλεόρασης, πόσο στραβά μπορεί να παρουσιαστεί μια υπηρεσία του ίντερνετ από ασχέτους με αυτό δημοσιογράφους ή άλλους σταρ και πολιτικούς.

Αρκεί μόνο να θυμηθούμε την γελία επίθεση, συλλήβδην, σε όλα τα blog( ή...πλοκ όπως το λένε μερικοί) και την με δόσεις υστερίας παρουσίαση του Facebook.

Μερικά από τα μηνύματα στο Twitter:

Ο problogger, από τους πιο γνωστούς blogger:

problogger: hilarious that Oprah can have 46693 followers without having made a tweet http://is.gd/adMq - this is the new twitter

Ihnatko: In honor of @Oprah Winfrey's upcoming historic First Tweet, I declare that all Tweets today must end with "...girlfriend!!!"

ResPres: Reading: "Oprah's 1st Tweet Hits TV Friday" (Can you say Fail Whale?) ( http://tinyurl.com/d6jz8d )
@internetakias: @oprah and @aplusk Will Destroy Twitter http://tinyurl.com/dhuljh

Είναι πιθανό ότι μετά την σημερινή δημοσιότητα, το Twitter να μην αντέξει το βάρος όλων των επισκέψεων και να καταρρεύσει( η γνωστή φάλαινα).

licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

3 σχόλια:

  1. Haha! Ελπίζω να αντέξουν οι servers! Αν και το απόγευμα παρατήρησα πως δυστυχώς "σερνόταν" λίγο...

    P.S. Thanks για το #followfriday !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Daffy παρακαλώ. Ναι άκουσα ότι πήγε σχεδόν 50% πάνω η κίνηση στο Twitter!

    @Molemu Αληθώς Ανέστη! Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή