5 Μαρ 2018

Τροιζόνια ο παράδεισος των ιστιοπλοικών

UPDATE 2018
Τα Tριζόνια είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί στο Κορινθιακό κόλπο.
Το νησί αυτό που απέχει 40 χιλιόμετρα από την Πάτρα, είναι παράδεισος για τους κατόχους ιστιοπλοϊκών, αφού στη μαρίνα που διαθέτει μπορούν να ελλιμενιστούν έως 120 σκάφη και πολλές φορές θα τη δεις γεμάτη με σκαριά κάθε είδους.

Λέγετε ότι οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού είναι συγγενείς της Κυρα Φροσύνης που πήγαν στα τριζόνια για να γλυτώσουν από τον Αλή Πασά.

Τα Tρoιζόνια θεωρούνται πολύ σημαντικός βιότοπος, στα νερά κοντά στο νησί κυκλοφορεί ένα από τα τελευταία κοπάδια δελφινιών του κορινθιακού, το κοπάδι αυτό είναι μεικτό, τα μέλη του είναι σταχτοδέλφινα, ζωνοδέλφινα και κοινά δελφίνια. Αφού κανένα είδος από μόνο του δεν μπορεί να σχηματίσει κοπάδι λόγο του μικρού αριθμού τους, ενώθηκαν σε ένα κοπάδι.
Έχουν πολύ περισσότερο μυαλό από τους ανθρώπους που με την μόλυνση και την υπεραλίευση κοντεύουν να τα εξαφανίσουν.



Όλο το νησί είναι καταπράσινο, σωστός παράδεισος,  πολλά από τα φυτά του νησιού είναι σπάνια είδη ως και μοναδικά, εκεί φωλιάζουν και πολλά σπάνια είδη πουλιών.

Στη νότια μεριά του νησιού βρίσκεται η Πούντα μια ωραία παραλία με κόκκινη άμμο ιδανική για μπάνιο, υπάρχουν και άλλες δυο μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, 

Για να πάει κάποιος στα τριζόνια αν δεν είναι ιστιοπλόος πρέπει να πάρει καΐκι από τη Γλυφάδα (Γλύφα), που βρίσκετε 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου.
Καΐκια φεύγουν συνέχεια, στο νησί καθώς και στη Γλυφάδα θα βρείτε αρκετά καταλύματα που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή.