3 Απρ 2009

Μοντέρνοι κουρσάροι



Όταν πριν από ένα χρόνο, ένας φίλος μου καπετάνιος, μου είχε διηγηθεί πώς όταν ταξίδευε στις θάλασσες της νότιας Κίνας, δύο φορές το καράβι είχε πέσει θύμα πειρατείας, μου είχε φανεί περίεργο ίσως και αστείο.
Πήγαινε στη γέφυρα για να ξεκινήσει τη βάρδια του όταν διαπίστωσε ότι όλο το πλήρωμα που είχε βάρδια ήταν δεμένο και φιμωμένο.

Οι πειρατές είχαν κλέψει τα ρολόγια τα πορτοφόλια και τα κοσμήματα όλων, το εμπόρευμα του πλοίου ήταν οικοδομική άμμος έτσι την είχε γλυτώσει. Το πλοίο πήγαινε με τον αυτόματο πιλότο αφού ο πλοίαρχος ήταν δεμένος.

Η πειρατεία, που κάθε λογικός άνθρωπος θα πίστευε ότι έχει εκλείψει τον 21ο αιώνα, όχι απλώς υπάρχει, αλλά βρίσκετε σε άνθιση.


Σε πολλά μέρη του πλανήτη, ακτές της δυτικής Αφρικής, από το Τσιμπουτί ως την Κένυα, Ινδικός ωκεανός ανάμεσα στα νησιά της Ινδονησίας και από το Βιετνάμ ως την Ταϊβάν.
Ανατολική Αφρική σε όλες της χώρες κοντά στον ισημερινό, μάλιστα η Λιβερία πρόσφατα θέσπισε αυστηρότερες ποινές για τους πειρατές, γιατί τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Τα μέσα που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι πειρατές ποικίλουν, μικρά και ευέλικτα ταχύπλοα,
ιστιοφόρα που παριστάνουν τους τουρίστες, μικρές βάρκες με κουπιά η κανό, έχουν ακουστεί και περιπτώσεις που οι πειρατές επιτέθηκαν κολυμπώντας από μικρά νησιά του Ινδικού.

Στη Δυτική Αφρική στις ακτές της Σομαλίας μία Ελληνική φρεγάτα "Ψαρά" είναι επικεφαλής του στόλου που κυνηγάει τους επίδοξους πειρατές.

Στις εφημερίδες συνεχώς γίνονται αναφορές σε τέτοια περιστατικά.

3 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά μη μου πεις ότι δεν θα ήθελες να είσαι πλήρωμα στο Πειρατικό του κάπταιν Τζίμυ!!!
    Κι ας σε κυνηγούσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι τις ακτές του Περού θα ήταν πολύ ωραίο ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ναι, από εκεί και μετά, θα βαριόσουν. Δεν θα είχες πώς να περάσεις την ώρα σου χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή