21 Απρ 2009

And God Said - Persona Theater Company

Το Persona Theater Company είναι μια διεθνής θεατρική ομάδα με έδρα την Αθήνα. Το And God Said(Και ο Θεός είπε) θα το παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα στο garajistanbul στην Κωνσταντινούπολη στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2009.

Το έργο έχει γράψει και σκηνοθετεί η Αύρα Σιδηροπούλου και παίζουν οι Derya Durmaz, Teoman Kumbaracıbaşı.

Τη μουσική έχει γράψει ο Βάνιας Απέργης.

Animation: Silo 1.

And God Said

And God Said takes place in a time-less, a-local space. It is happening within a post-apocalyptic setting, where the irredeemable catastrophe has swept away all meaning, memory and time as a shared past and imagined future. Stranded in this landscape are a man and a woman with a baby. Unable to communicate, since all the parameters of sense and of personal and interpersonal history are erased, the man and the woman hold fast onto the baby as their ultimate existential reference. The baby, who must be fed albeit all resources of nourishment and of sense have been pulverized, becomes the living picture of human defenselessness.

Το Πρόγραμμα του And God Said - garajistanbul

(στα αγγλικά, τουρκικά - in English, Turkish)
28.04.2009 Tuesday, 20.30
29.04.2009 Wednesday, 20.30
30.04.2009 Thursday, 20.30
Ticket: Full: 25 TL. Discount: 20 TL.
Buy ticket
Adress: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sk. No:11a 34433 Galatasaray-Beyoğlu / İstanbul

Η Αύρα Σιδηροπούλου


Μεταξύ της «σκληρότητας» της Νέας Υόρκης και της «τρυφερότητας» της Κωνσταντινούπολης, η σκηνοθέτις Αύρα Σιδηροπούλου επέλεξε εν τέλει μια άλλη πόλη για θεατρική της βάση. Μολονότι γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά, η κορεσμένη θεατρικά Αθήνα είναι η πόλη στην οποία ζει, γράφει και σκηνοθετεί τα τελευταία χρόνια η κοσμοπολίτισσα καλλιτέχνις.

Αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα, η Σιδηροπούλου μας συστήθηκε με δυο δουλειές της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, για να ακολουθήσει ο μονόλογος «Τα Δάκρυα της Κλυταιμνήστρας» με τη Θέμιδα Μπαζάκα.

Νέες προοπτικές στην προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στον τομέα του πολιτισμού άνοιξε η «τρίπτυχη» εκδοχή του θεατρικού μονολόγου της Αύρας Σιδηροπούλου «Τα Δάκρυα της Κλυταιμνήστρας» που ανέβασε το 2005 η ομάδα Persona στο Θέατρο 'Ανετον της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Δημητρίων. Το έργο διευρύνθηκε και εξασφαλίζοντας την υποστήριξη και την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης του διαλόγου μεταξύ των πολιτών Ελλάδας και Τουρκίας παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2004 στην Κωνσταντινούπολη για επτά παραστάσεις στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά.



garajistanbul
Ελευθεροτυπία Archive
Pathfinder Culture News



licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου