27 Απρ 2009

2η Μπιενάλε: 3,5 km τέχνης στο Π.Φάληρο

Στις 15 Ιουνίου η παραλία του Π. Φαλήρου πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μια τεράστια γκαλερί.


Είναι η 2η μπιενάλε της Αθήνας. Οι διοργανωτές Ξένια Καλπάτσογλου, Roka-Υιο, Αυγουστίνος Ζενάκος, γνωστοί σαν ΧΥΖ, είναι ιδρυτές της μπιενάλε της Αθήνας και καλλιτεχνικοί διευθυντές στην πρώτη μπιενάλε που έγινε το 2007 με την ονομασία destroy Athens.

Ο σχεδιασμός της έκθεσης έγινε από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη ένα διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα που έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία και η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στα Centre d’art contemporain της Γκρενόμπλ.

Πλειάδα επιμελητών όπως ο μαθητής του Τσαρούχη Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Χριστόφορος Μαρίνος ιδρυτής του web magazine www.caput.gr, η Νάντια Αργυροπούλου βοηθός επιμελήτρια της ελληνικής αποστολής στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2005,
η Ιταλίδα συγγραφέας Diana Baldon, η Chus Martinez επικεφαλής επιμελήτρια στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βαρκελώνης και πολλοί άλλοι αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της εκδήλωσης.

3 σχόλια:

  1. Την καλησπερα μου Mike!
    Kαι στην θεσσαλονικη θα την εχουμε στο Κεντρο Συγχρονης Τεχνης και στην Μονη Λαζαριστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Γαλάτεια.
    Μακάρι να γίνει και σε άλλες πόλεις, με την έλλειψη παιδείας που έχουμε κάθε τέτοια εκδήλωση είναι ελπιδοφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το βρισκω πολύ ενδιαφέρον! όμορφη κίνηση !! καλό είναι να ακουγονται κ να διαδίδονται αυτά τα νέα για να έχει την ευκαιρία ο κοσμος να τα απολαμβάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή