22 Φεβ 2009

Αποζημίωση Μικρασιατών προ 1915 από Ασφαλιστική

Πρόγραμμα αποζημίωσης ασφαλιστηρίων(12-15 δισ. δολαρίων) για τους κληρονόμους Ελλήνων που ζούσαν στην Τουρκία πριν το 1915 βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ένωση Μικρασιατών έχει τον κατάλογο και ενημερώνει τα μέλη της, για τυχόν ανεύρεση δικαιούχων.

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company έχει ανακοινώσει πρόγραμμα προσέγγισης και αποζημίωσης των κληρονόμων των περίπου 1.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που εκδόθηκαν σε Έλληνες στην Τουρκία (τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία) πριν το 1915.

Ως μέρος του προγράμματος ελληνικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, η New York Life θα δημοσιεύσει ειδοποιήσεις σε αμερικανικές και διεθνείς εφημερίδες σχετικά με την διαδικασία εξέτασης των αξιώσεων ώστε οι κληρονόμοι να έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αξιώσεις σε σχέση με αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Εκτός από τους Μικρασιάτες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους με την ανταλλαγή πληθυσμών μετά το 1922, στον κατάλογο υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης που είχαν εξαιρεθεί από τις ανταλλαγές σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Κατά την πορεία της έρευνας σχετικά με ένα άλλο ιστορικό θέμα που αφορά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που πωλήθηκαν σε Αρμένιους που αφανίστηκαν μετά το 1914, η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι οι Έλληνες ασφαλισμένοι ήταν εμφανή θύματα της ίδιας βίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Καθώς το θέμα των αρμενικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ολοκληρώθηκε πλέον με επιτυχία, με την καταβολή παροχών στους κληρονόμους των 2.300 Αρμενίων ασφαλισμένων, η New York Life διενήργησε πρόσθετη έρευνα στα αρχεία της και επαλήθευσε ότι υπάρχουν ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που παραμένουν απλήρωτα από το 1915» αναφέρει η εταιρεία.

Τα άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση www.greekinsuranceclaims.com ή να τηλεφωνήσουν δωρεάν στο 1-800-922-2973. Στην Ελλάδα, ο αριθμός της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής είναι 00 800 33 311144.

Όλο το άρθρο για τις αποζημιώσεις στους Μικρασιάτες στο blog της ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου