13 Φεβ 2009

Ειναι δυνατόν; (1)

  1. Στα νησιά του Σολόμωντα μέχρι το 1950 περίπου το επίσημο νόμισμα ήταν δόντια σκύλου.
  2. Τα δυο δισεκατομμύρια Κινέζων χρησιμοποιούν μόνο 2οο επώνυμα κατά μέσο όρο δηλαδή 10.000.000 ανά επώνυμο. Ελπίζω να έχουν τουλάχιστον αρκετά ονόματα για να ξεχωρίζουν.
  3. Στην Βόρειο Ιταλία την περίοδο των γιορτών στο συσσίτιο των απόρων η εκκλησία σερβίριζε χαβιάρι, τι κι αν οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτά τα μαύρα αβγά (το χαβιάρι από κατάσχεση, λαθραίο)
  4. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το panda είναι το μόνο ζώο εκτός από τον άνθρωπο πού έχει αντίχειρα και όμως ένα είδος βατράχου πού ζει στη Νότιο Αμερική έχει αντίχειρα και αυτό.
  5. Tα νησιά Γκαλαπάγκος έχουν ανακαλυφθεί εδώ και αρκετούς αιώνες εκεί εμπνεύστηκε ο Δαρβίνος την περίφημη θεωρία του και όμως μόλις το 1986 ανακάλυψαν την ύπαρξη των ρόζ ιγκουάνα, είναι τόσο μικρός ο αριθμός τους που τόσα χρόνια κανείς δεν τα είχε δεί.
  6. Μετά τους Τimes της ΝεαςΥορκης ο Εθνικός Κήρυξ της Ελληνικής ομογένειας είναι η αρχαιότερη εφημερίδα των ΗΠΑ.
  7. Το 10ο αιώνα ο βεζύρης της Περσίας όπου πήγαινε έπαιρνε τη βιβλιοθήκη του 117000 τόμοι οι καμήλες πού τα μετέφεραν περπατούσαν με αλφαβητική σειρά.
  8. Η μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών διαρκεί 87 ώρες είναι Αμερικάνικη και λέγεται "Η θεραπεία της αϋπνίας"
  9. Μέχρι τον 15ο αιώνα στο Βατικανό εκτός από τον Πάπα υπήρχε και ο Αντιπάπας που ήταν κάτι σαν αντιπολίτευση του Ποντίφικα.
  10. Οι Γερμανοί κάθονται στη λεκάνη της τουαλέτας όταν θέλουν να πάνε προς νερού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου